15:30 30.05.2018

Денісова з'ясовує, чи є у двох українців в тайській в'язниці можливості для подання прохання про помилування

1 хв читати
Денісова з'ясовує, чи є у двох українців в тайській в'язниці можливості для подання прохання про помилування

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова просить посла України в Таїланді Андрія Бешту перевірити у двох українських громадян, які перебувають у тайській в'язниці, наявність можливості стати на шлях виправлення для прохання про помилування.

Як повідомляє в середу прес-служба омбудсмена, Л.Денісова здійснює провадження в інтересах двох громадян України, затриманих 2016 року на території Королівства Таїланд та позбавлених волі на 25 років за звинуваченням у контрабанді наркотиків.

"Однією з умов отримання помилування від короля Таїланду є підтвердження наміру стати на шлях виправлення через відвідування курсів вивчення тайської мови, курсів гри на одному з тайських національних музичних інструментів або оволодіння однією з прикладних художніх навичок чи професій. Родичі засуджених повідомили омбудсмена, що українцям у Таїланді не надається така можливість, тому вони не можуть просити короля про помилування", - йдеться в повідомленні.

З огляду на це Л.Денісова звернулася до посла України в Королівстві Таїланд Андрія Бешти з проханням перевірити наявність в українських громадян "можливості підтвердити свій намір стати на шлях виправлення".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА