21:26 30.05.2018

Апеляційний суд відхилив вимоги адвокатів екіпажу "Норд" про притягнення їх до адмінвідповідальності

3 хв читати
Апеляційний суд відхилив вимоги адвокатів екіпажу "Норд" про притягнення їх до адмінвідповідальності

Апеляційний суд Донецької області залишив у силі рішення судів про притягнення екіпажу судна "Норд" до адміністративної відповідальності за порушення українського законодавства в частині порядку виїзду з тимчасово окупованого Росією Криму.

"Сьогодні Апеляційний суд Донецької області розглянув останні дві апеляційні скарги найнятих ФСБ РФ адвокатів на рішення Приморського райсуду Маріуполя про притягнення моряків судна "Норд" до адміністративної відповідальності за ст. 204-2 КУпАП (щодо порушення порядку виїзду з тимчасово окупованої території АР Крим)", - повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" помічник голови Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Він підкреслив: "Усі апеляційні вимоги адвокатів відхилені, рішення Маріупольського суду залишено без змін, а по суті дії прикордонників визнані законними".

Як повідомлялося, 25 березня Держприкордонслужба України затримала сейнер "Норд" (прапор РФ, порт приписки - Керч) з 10 членами екіпажу на борту. Моряки знаходяться в порту Бердянська (Запорізька обл.). Їм було заборонено залишати судно до рішення суду.

Херсонський міський суд 6 квітня обрав капітану сейнера Володимиру Горбенку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою строком до 31 травня з можливістю внесення 35,24 тис. грн застави (близько $ 1,3 тис.). Адвокати внесли гроші.

Іншим членам екіпажу інкримінується ч.2 ст.204 КУпАП України (незаконне перетинання кордону), санкція - штраф від ста до трьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

У той же день Приморський райсуд Маріуполя (Донецька обл.) постановив оштрафувати членів екіпажу риболовецького судна "Норд".

7 квітня стало відомо, що члени екіпажу судна "Норд" не повернулися на сейнер і розмістилися в готелі, 10 квітня вони з'явилися на допит до ГУ СБУ в Криму в якості свідків у справі щодо капітана сейнера.

Крім того, команда судна "Норд" увечері 7 квітня невдало спробувала покинути територію України через автомобільний пункт пропуску "Гоптівка" (Харківська обл.). Вивезти команду за межі України намагалися представники Генерального консульства РФ під прикриттям свого імунітету, повідомляла Держприкордонслужба України.

За спробу порушення державного кордону щодо осіб складено протоколи за ч.1 ст.204-1 КУпАП (перетинання або спроба перетину держкордону України будь-яким способом поза пунктами пропуску через держкордон або в пунктах пропуску через держкордон України без відповідних документів або з документами, що містять недостовірні відомості про особу, або без дозволу відповідних органів влади - тягнуть за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або адміністративний арешт строком до 15 діб).

19 квітня двоє членів екіпажу сейнера "Норд" обманним шляхом виїхали з України в Білорусь, надавши на паспортному контролі документи громадян РФ, видані в генконсульстві РФ у м.Харків.

Однак сімом членам екіпажу судна "Норд", які пред'явили прикордонному контролю документи громадян РФ, було відмовлено у виїзді. У них вилучили паспорти і склали протоколи про чергову спробу незаконного перетину Державного кордону України.

В українському прикордонному відомстві відзначили, що членам команди "Норд", які залишилися, вкотре запропонували звернутися до органів Міграційної служби України для підтвердження громадянства України та виїзду в подальшому до місця постійного проживання на законних підставах.

Тим часом, як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, сім членів екіпажу судна "Норд", що спробували в четвер перетнути кордон України, відмовляються звертатися в органи Держміграційної служби для підтвердження українського громадянства і виїзду з країни на законних підставах. "Під тиском адвокатів і представників російського дипломатичного корпусу вони відмовляються це робити", - повідомив співрозмовник агентства.

У посольстві РФ в Україні агентству "Інтерфакс-Україна" 20 квітня підтвердили, що члени екіпажу сейнера "Норд" не затримані і продовжують перебувати на території України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ запобігла теракту, який росіяни планували здійснити в Києві 9 травня

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА