20:58 31.05.2018

Підозрюваний в організації "вбивства" журналіста Герман є фігурантом іншої кримінальної справи

3 хв читати
Підозрюваний в організації "вбивства" журналіста Герман є фігурантом іншої кримінальної справи

Підозрюваний в організації "вбивства" журналіста Аркадія Бабченка виконавчий директор ТОВ "Українсько-німецьке спільне підприємство (УНСП) "Шмайсер" Борис Герман проходить як підозрюваний в іншій кримінальній справі про незаконне виведення з числа учасників УНСП власника 40% і обвинувачується в підробці документів.

Згідно з інформацією в базі судових рішень, старший слідчий слідчого відділу Києво-Святошинського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Київській області клопотав перед судом про домашній арешт виконавчого директора ТОВ за те, що той, за даними слідства, в середині грудня 2016 року вніс до протоколу зборів неправдиві дані.

Відповідно до даних держреєстру, єдиним власником 10% в УНСП "Шмайсер" є Борис Герман.

Слідчий також звинуватив 10-відсоткового учасника ТОВ у тому, що спільно з власником на той момент 50-відсоткової частки Антоніною Капілян вони провели без кворуму збори та незаконно вивели зі складу учасників власника 40% Валерія Павлюка, який і став ініціатором цієї кримінальної справи, порушеної у вересні 2017 року.

Суд, розглянувши це клопотання 4 квітня цього року, своїм рішенням застосував до підозрюваного запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Термін дії рішення було встановлено до 27 травня цього року включно.

У судових матеріалах ідеться, що Б.Герман придбав 10% частку УНСП "Шмайсер" вартістю 68,5 тис. у грудні 2015 року в А.Капілян - тоді, коли вона продала 40% частку В.Павлюку.

Згідно з інформацією в базі судових рішень, звинувачення на адресу А.Капілян серйозніші. Зокрема, її підозрюють у шахрайському заволодінні в 2015 році $63,8 тис. у двох фізосіб, а також 320 тис. у Благодійного фонду ветеранів війни та учасників АТО і 1,1 млн грн у ПП "Маркон".

Крім того, на початку 2016 року директор УНСП взяла безвідсоткову позику в 111,11 тис. у власника 40% В.Павлюка, однак, за даними слідства, привласнила їх.

У судових матеріалах також ідеться, що після накладення судом арешту на 90-відсоткову частку А.Капілян, яку вона отримала після виведення зі складу учасників власника 40%, їй вдалося продати трьом особам по 5% і внести відповідні зміни до держреєстру. Згідно з ними нині співвласниками УНСП "Шмайсер" у таких частках є Антон Бондаренко з Чернігова, Віталій Мілін із Нью-Йорка та Юрій Костянчук з Києва.

У результаті суд застосував до А.Капілян запобіжний захід у вигляді домашнього арешту і в травні продовжив його на два місяці - до 11 липня включно.

УНСП "Шмайсер", згідно з даними на його сайті, засноване в 1994 року однією зі збройових фірм Німеччини "Ерма-Верке" (Дахау) і ЗАТ "Сапсан" у частках 51% на 49%. А.Капілян, за даними судових матеріалів, у березні 2010 року стала власником 5%, а в березні 2014 року збільшила її до 60,31%. На початку грудня 2015 року вона сконцентрувала 100% ТОВ, після чого в тому самому місяці продала 50% Б.Герману і В.Павлюку.

Підприємство налагодило випуск пістолетів і револьверів для відстрілу гумових куль, газових і сигнальних пістолетів, а також 9 мм. Водночас останніми роками обсяг реалізації УНСП "Шмайсер" незначний. Зокрема, у 2016 році виручка скоротилася на 0,8% - до 2,02 млн грн, а чистий збиток становив 0,42 млн грн проти 0,06 млн грн чистого прибутку роком раніше.

Б.Герман є також співвласником ще цілої низки невеликих підприємств, зокрема ТОВ "Сі Фрут" (Київ) - 35%, "Альпійський клуб" - 50%, а також директором і співласником ТОВ "Приватна справа-2000" з часткою 55%, в якому ще 5% належить його батькові Льву Герману.

Свого часу він був співвласником повного товариства "Ломбард-Денді" й одеського "Будинку торгівлі" з Михайлом Бродським, київського "Будинку тканин плюс" з Юрієм Притикою і броварського "Сіті" з Олександром Лойфенфельдом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Північна Корея заявляє про вибух у польоті останнього запущеного їй супутника

Росіяни 23 рази обстріляли вісім громад у Сумській області

Зеленський відвідає у вівторок Бельгію для підписання двосторонньої угоди про безпеку

Українська авіація і ракетні війська завдали удару по 24 місцях скупчення противника - Генштаб ЗСУ

На Лиманському, Сіверському, Курахівському, Краматорському, Оріхівському та Придніпровському напрямках ситуація залишається стабільно напруженою - Генштаб ЗСУ

Генштаб ЗСУ: на Покровському, Куп'янському, Харківському та Времівському напрямках відбулося 42 бойові зіткнення

Окупанти за добу завдали 2 ракетних і 43 авіаудари по Україні - Генштаб ЗСУ

Міноборони виступило з роз'ясненням щодо прийому інструкторів із країн-партнерів

Умеров закликав надати Україні дозвіл використовувати західну зброю на більшу відстань

Кулеба провів розмову з главою МЗС Філіппін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА