19:36 04.06.2018

Хмельницька АЕС у неділю ввечері розвантажила блок №1 наполовину через помилкове спрацьовування захисту

1 хв читати
Хмельницька АЕС у неділю ввечері розвантажила блок №1 наполовину через помилкове спрацьовування захисту

Хмельницька атомна електростанція (АЕС) увечері 3 червня розвантажила блок №1 наполовину через помилкове спрацьовування захисту, повідомила прес-служба Державної служби ядерного регулювання України (ДІЯРУ).

"О 22:39 через помилкову дію захисту сталося відключення турбоживильного насоса №1. За фактом його відключення дією прискореного попереднього захисту і регулятором обмеження потужності реакторна установку було розвантажено до 48% потужності від номінальної. О 23:00 параметри енергоблоку №1 Хмельницької АЕС були стабілізовані на рівні потужності Nел = 396 МВт. за попередньою оцінкою подію кваліфіковано як порушення категорії "П08" ... рівень за INES - "нижче шкали/рівня "0", - йдеться в повідомленні.

Як зазначають у прес-службі ДІЯРУ, радіаційний стан на майданчику АЕС не змінився, фізичний захист об'єкта - у штатному режимі.

Як повідомлялося, Хмельницька АЕС розташована в Нетішині (Хмельницька обл.). У її складі працюють два енергоблоки (ВВЕР-1000) загальною потужністю 2000 МВт.

"Енергоатом" є оператором всіх чотирьох АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА