18:54 05.06.2018

До гасіння пожежі в зоні відчуження залучено 126 осіб і 29 одиниць техніки

1 хв читати
До гасіння пожежі в зоні відчуження залучено 126 осіб і 29 одиниць техніки

У Міністерстві екології та природних ресурсів України підтверджують інформацію про пожежу площею 10 га в зоні відчуження Чорнобильської АЕС і про відсутність перевищення радіаційного фону в зв'язку із загорянням.

"Радіаційний фон у зоні відчуження контролюється системою контролю радіаційного стану (АСКРС) ДСП "Екоцентр" у безперервному режимі на 39 пунктах. Дані цілодобово надходять до диспетчерського центру раз на годину, а в умовах надзвичайної ситуації - раз на 2 хвилини. Систему переведено в режим НС. З огляду на радіологічну значимість пожежі на території зони відчуження посилено контроль за радіаційною ситуацією", - повідомляє прес-служба Мінекології у вівторок.

За даними радіаційної розвідки, потужність еквівалентної дози на відстані 1 м від поверхні ґрунту - 0,3-2,5 мкЗв/год., значення щільності потоку бета-часток - від 100 до 520 част/(хв • кв.см).

"Контрольні рівні потужності еквівалентної дози не перевищено... В зоні відчуження і на прилеглих територіях наразі погіршення радіаційного стану не відбулося. Радіаційна ситуація перебуває під контролем, подальша інформація оперативно уточнюватиметься і надаватиметься", - додали у відомстві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сиріл Рамафоса переобраний президентом ПАР

Одна людина загинула та семеро поранені внаслідок обстрілів прикордонних громад Сумської області

Шмигаль прокоментував рішення G7 про конфіскацію активів РФ та виплату їй компенсацій

На фронті сталося 81 бойове зіткнення, з них 29 – на Покровському напрямку

Окупанти за добу завдали 6 ракетних та 38 авіаударів по Україні

Українська авіація та ракетні війська завдали ударів по 15 місцях скупчення противника

Посли ЄС у принципі домовилися про переговорні рамках вступу України до ЄС. Міжурядова конференція запланована на 25 червня

В Одесі відкрився Black Sea Security Forum, присвячений безпеці в регіоні

У G7 закликають до олімпійського перемир'я - комюніке

Країни G7 виділять Україні $50 млрд додаткового фінансування за рахунок доходів від заморожених активів РФ без шкоди для інших внесків - комюніке

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА