15:21 06.06.2018

Турчинов на зустрічі з Чолієм відзначив допомогу української діаспори в донесенні правди про агресію РФ проти України

2 хв читати
Турчинов на зустрічі з Чолієм відзначив допомогу української діаспори в донесенні правди про агресію РФ проти України

 Секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов обговорив із президентом Світового конгресу українців (СКУ) Євгеном Чолієм тривання російської агресії проти України та негативний вплив будівництва "Північного потоку-2" на енергетичну безпеку Європи.

Як повідомляє в середу прес-служба РНБО, О.Турчинов під час зустрічі наголосив, що російсько-окупаційні угруповання щодня здійснюють обстріли українських територій із використанням забороненого Мінськими угодами важкого озброєння.

"Усі факти свідчать, що Путін (президент РФ Володимир Путін - ІФ) не збирається припиняти агресію. Його мета - дестабілізувати ситуацію в Україні, виснажити нашу країну, зламати здатність до опору, а також посилити свій вплив на Європу, розколюючи єдність європейських країн", - сказав секретар РНБО.

Крім того, сторони обговорили руйнівну дію будівництва "Північного потоку-2" на економіку та безпеку України, а також на енергетичну безпеку Європи.

"Принциповим питанням є продовження санкцій проти Росії до повного звільнення захоплених українських територій Донбасу та Криму", - зазначив О.Турчинов.

За його словами, дуже важливо доносити інформацію про масштабні зміни, які відбуваються в Україні, тому що "це розвінчує інформаційну пропаганду РФ, яка є елементом гібридної війни та ведеться не лише проти нашої держави, а й проти всіх цивілізованих країн світу".

"У цьому питанні дуже важлива допомога діаспори - доносити правду про російську агресію, про РФ як державу-терориста, яке розуміє лише мову сили", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА