18:02 14.06.2018

В Україні наразі немає правового поля для легалізації одностатевого партнерства

2 хв читати
В Україні наразі немає правового поля для легалізації одностатевого партнерства

Питання легалізації одностатевого партнерства в Україні потребує всебічної дискусії, в країні наразі немає правового поля для ухвалення такого рішення, зазначає заступник міністра юстиції України Наталія Бернацька.

"На сьогодні ніяких проектів законів або урядових рішень щодо легалізації одностатевого партнерства в цивільній або іншій формі ще не розроблялося", - сказала Н.Бернацька журналістам у Києві в четвер, відповідаючи на запитання про те, чи розробляє Мін’юст нормативно-правові акти в контексті затвердженої Кабінетом Міністрів у 2015 році Національної стратегії у сфері прав людини, яка, зокрема, передбачає законодавче закріплення цивільного партнерства одностатевих пар.

За словами заступника глави Мін’юсту, Нацстратегія є комплексним документом для поступового обговорення зазначених у ній питань.

"Чи буде це питання порушуватися? Упевнена, що цього року і наступного ці питання будуть предметом дискусії. Але на сьогодні ні Конституція України, яка говорить, що існує лише союз чоловіка і жінки, ні Сімейний кодекс... не дають правового поля... Немає правового поля, щоб це зробити (легалізувати одностатеве партнерство - ІФ). Тому це тривала дискусія, і кулуарно ніколи нічого з цього питання ухвалюватися не буде", - наголосила заступник міністра.

"Стратегія визначена до 2020 року, тому дискусія триватиме", - додала вона.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України в 2015 році затвердив план дій із реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року (розпорядження Кабміну від 23 листопада 2015 № 1393-р).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА