19:51 14.06.2018

У Мелітополі оголосили жалобу в роковини аварії Іл-76 на Донбасі

2 хв читати
У Мелітополі оголосили жалобу в роковини аварії Іл-76 на Донбасі

У Мелітополі Запорізької області в четвер оголошено жалобу за екіпажем літака Іл-76 МД 25-ї транспортної авіабригади, що базується в місті, який був збитий бойовиками над Луганськом у червні 2014 року, а також за десантниками 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади, що перебували на борту літака.

Розпорядженням міського голови на знак жалоби за загиблими військовослужбовцями в Мелітополі приспущено Державні Прапори на будинках і будівлях органів місцевого самоврядування, комунальних підприємств та організацій. Також у четвер у місті скасовано всі розважальні заходи. Жалобні заходи відбулися в мелітопольському авіамістечку, де розташований меморіал пам'яті загиблого екіпажу Іл-76 МД (командир-підполковник ЗСУ Олександр Бєлий).

"Рівно чотири роки тому ми отримали удар від, як нам здавалося, дружньої країни, яка ніколи не приховувала своїх імперських замашок і врешті-решт анексувала та окупувала частину українських територій. У той час було вкрай потрібне термінове перекидання продовольства та озброєння до Луганська, а потрапити до міста тоді можна було лише по небу. Екіпажі нашої бригади здійснюють польоти туди постійно, але в ніч із 13 на 14 червня 2014 року наш Іл-76 збили", - розповів під час жалобного мітингу командир 25-ї бригади транспортної авіації ЗСУ Дмитро Мимриков.

Він наголосив, що ця трагедія стала першою найбільшою втратою серед військовослужбовців України, що беруть участь в АТО.

Присутні вшанували загиблих героїв хвилиною мовчання.

Як повідомлялося, в ніч на 14 червня 2014 року пострілом із зенітного ракетного комплексу був збитий військово-транспортний літак Повітряних сил ЗС України Іл-76 під час заходження на посадку на аеродром у Луганську. На борту Іл-76 перебували 40 українських військовослужбовців і 9 членів екіпажу. Усі вони загинули.

Верховна Рада створила тимчасову слідчу комісію з розслідування обставин знищення літака Іл-76. Генерал-майору Генштабу ЗСУ Віктору Назарову було вручено підозру в службовій недбалості, що призвела до загибелі 49 військовослужбовців ЗСУ. У березні 2017 року його було визнано винним і засуджено до семи років ув'язнення, але він оскаржив відповідне рішення суду.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Країни НАТО підтримали ініціативу Німеччини щодо забезпечення України засобами ППО

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА