11:40 19.06.2018

Під ВР сутички мітингувальників з поліцією

2 хв читати
Під ВР сутички мітингувальників з поліцією

 До двох тисяч представників ветеранських організацій і шахтарі пікетують у вівторок на площі Конституції біля Верховної Ради з вимогами збереження своїх пільг.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", мітингувальники під Верховною Радою прорвалися ближче до будівлі парламенту, знісши огорожу, наразі кілька сотень мітингувальників зібралися біля входу в парламент.

За інформацією поліції комунікації, поки що нікого не затримували, співробітники поліції намагаються не допустити будь-яких протиправних дій.

Водночас, як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", на східцях, що ведуть до будівлі парламенту, наразі відбуваються сутички, поліція застосовує спецзасоби, мітингувальники кидають у бік поліції пляшки.

Мітингувальники вигукують "Ганьба!", свистять.

До мітингувальників вийшла перший віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

Як передає кореспондент агентства, щонайменше один поліцейський постраждав.

У прес-службі столичної поліції поки що немає інформації про постраждалих або затриманих.

Під'їзди до будівлі Верховної Ради, де у вівторок вранці проходить пленарне засідання, закриті на вхід і вихід. Правоохоронці утримують кордон безпосередньо біля стін будівлі парламенту, перешкоджаючи спробам мітингувальників підійти до будівлі парламенту.

Також комендатура парламенту посилила охорону входів із внутрішньої сторони.

Мітингувальники вимагають скасувати монетизацію пільг, виділити понад 6 млрд грн на розвиток шахтарської галузі, збільшити розмір компенсаційних виплат. Представники шахтарської галузі також вимагають повернення боргу із зарплат.

Переговорна група з представниками від кожної мітингуючої організації перебуває в будівлі парламенту.

Раніше у вівторок співголова фракції "Опозиційний блок" Юрій Бойко, виступаючи з трибуни парламенту на пленарному засіданні, заявив, що на всіх понад 300 державних шахтах існує заборгованість із заробітної плати перед гірниками.

"Крім того, жодної копійки не витрачено на технічне переоснащення (шахт – ІФ), а це безпека людей, видобуток вугілля, і його ціна", – сказав народний депутат.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА