12:45 22.06.2018

Засуджений Кольченко - в медсанчастині, йому дозволили побачення з мамою наприкінці липня

2 хв читати
Засуджений Кольченко - в медсанчастині, йому дозволили побачення з мамою наприкінці липня

Українець Олександр Кольченко, який відбуває покарання в Челябінській області Росії, наразі в медсанчастині, він трохи набрав у вазі, повідомив російський правозахисник Микола Щур з посиланням на адвоката засудженого.

"Від Кольченка вийшов адвокат (22 червня). Ось що він повідомив по телефону. Саша, як і раніше, перебуває в медсанчастині. Але тепер не один в палаті, а із "сусідом по камері". Трохи поправився. (Важить зараз близько 62 кг)", - написав М.Щур на сторінці в Фейсбуці в п'ятницю.

За його словами, кожне годування О.Кольченка знімають на відеокамеру.

"Йому підписали тривале побачення з мамою на 28-30 липня", - додав правозахисник.

Він також поінформував, що 18 червня О.Кольченка викликали до начальника колонії для розмови, зокрема з регіональним омбудсменом. "Саша відповів і від подальшого спілкування з ними відмовився: "Хочу зустрітися з УПЛ (уповноважений з прав людини - ІФ) України", - наводить деталі М.Щур.

Пізніше уповноважений Верховної Ради Людмила Денісова відреагувала на повідомлення правозахисника. "Олександре, ми намагаємося зустрітися з Вами! Але поки що не вдається. Я роблю і буду робити все, щоб це сталося якомога швидше. До зустрічі!" - написала вона на сторінці в Фейсбуці, звертаючись до О.Кольченка.

Як повідомлялося, Північно-Кавказький окружний військовий суд в Ростові-на-Дону в серпні 2015 року засудив українського режисера Олега Сенцова, затриманого в Криму в 2014 році, до 20 років колонії суворого режиму. У РФ його звинуватили в створенні на території Криму терористичного угруповання. У тій самій справі О.Кольченко був засуджений до 10 років позбавлення волі.

14 травня 2018 року О.Сенцов оголосив голодовку з вимогою відпустити всіх українців, яких тримають в РФ.

31 травня О.Кольченко оголосив голодовку з вимогою звільнити О.Сенцова. 7 червня він її припинив.

19 червня в прес-бюро управління ФСВП в Челябінській області повідомили, що стан здоров'я О.Кольченка не викликає побоювань у лікарів, патологічних відхилень у нього не виявлено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА