13:56 27.06.2018

Російська сторона відкидає пропозиції Києва щодо режиму припинення вогню на Донбасі - Марчук

2 хв читати
Російська сторона відкидає пропозиції Києва щодо режиму припинення вогню на Донбасі - Марчук

Представник України в підгрупі з питань безпеки Тристоронньої контактної групи (ТКГ) Євген Марчук констатує, що на зустрічі в Мінську російська сторона категорично не сприймає пропозиції України щодо припинення вогню на Донбасі.

"Перші два години дискусії про припинення вогню пройшли в гострих взаємних звинуваченнях. До обговорення конкретних заходів не змогли приступити, оскільки російська сторона категорично не сприймає пропозиції української сторони", - написав він на сторінці в Фейсбуці.

Є.Марчук пояснив, що українська сторона пропонує обговорення всіх складових самого процесу припинення вогню, починаючи з посиленого цілодобово контролю силами СММ ОБСЄ прикордонної зони неконтрольованої частини українсько-російського держкордону.

"Мета одна - щоб СММ ОБСЄ фіксувала і документувала всі факти незаконних масових поставок РФ зброї і боєприпасів сепаратистам. Тобто мова йде про створення силами СММ ОБСЄ зони безпеки уздовж неконтрольованої нами частини держкордону. Ми цією пропозицією підтверджуємо попередні узгоджені і підписані Мінські домовленості", - додав він.

За словами Є.Марчука, російська сторона категорично не погоджується з цією пропозицією, заявляючи, що вона не має відношення до припинення вогню. "Тобто, за їхньою логікою, постійні масові незаконні поставки Росією сепаратистам важкого озброєння і боєприпасів, якими ведуться постійні обстріли українських позицій, не мають відношення до проблеми припинення вогню", - висловив думку представник України.

Він також прогнозує, що російська сторона буде блокувати й інші українські пропозиції.

Раніше Є.Марчук анонсував, що підгрупа з питань безпеки ТКГ в цю середу в Мінську буде намагатися домовитися про режим припинення вогню на Донбасі до кінця літа: "Буде спроба домовитися і, головне, відпрацювати технологію забезпечення припинення обстрілів, тобто встановлення режиму тиші по всій лінії фронту. А це 426 кілометрів. Припинити хоча б на два літніх місяці, коли жнива, канікули, відпустки".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА