16:18 06.07.2018

Альтернатив мінометам "Молот" для ЗСУ немає, необхідно дочекатися підсумків розслідування інциденту – глава "Укроборонпрому"

2 хв читати
Альтернатив мінометам "Молот" для ЗСУ немає, необхідно дочекатися підсумків розслідування інциденту – глава "Укроборонпрому"

Альтернативи 120-мм мінометам "Молот" розробки ПАТ "Маяк" (Київ) для поставок ЗСУ на сьогодні у ОПК відсутні, повідомив глава "Укроборонпрому" Павло Букін.

"На сьогодні альтернатив мінометам "Молот" у нас немає. У будь-якому разі його слід робити, і його потрібно використовувати в ЗСУ", – сказав він в ефірі "112 каналу" в п'ятницю.

Глава "Укроборонпрому" також висловив упевненість, що висновки про доцільність подальших поставок в армію нового артозброєння можна робити на основі висновків розпочатого військовими розслідування причин трагедії на полігоні в Рівненській області.

Як повідомлялося, близько шостої години ранку в п'ятницю під час бригадних тактичних навчань з бойової стрільби на Рівненському загальновійськовому полігоні стався розрив міномета, внаслідок троє військовослужбовців загинули, дев'ять дістали поранень різного ступеня тяжкості.

Командувач Сухопутних військ ВСУ прийняв рішення про припинення навчань. Призначено службове розслідування для з'ясування причин трагедії.

Президент Петро Порошенко доручив міністру оборони Степану Полтораку і начальнику Генштабу ЗСУ Віктору Муженку надати підсумки розслідування інциденту наступного тижня, а також розпорядився призупинити використання цих мінометів у зоні АТО.

Український 120-мм міномет "Молот" створено на основі радянського міномета 2Б11. Він оснащений сучасним прицілом MUM 706M, має спеціальний запобіжник на дуловій частині від подвійного зарядження. Вага в бойовому положенні – 210 кг Скорострільність – 12 постр./хв., дальність раження ворожих цілей – понад 7 км.

Поставки "Молотів" в армію розпочались у березні 2016 року. За цей час поставлено кілька сотень мінометів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

Мінреінтеграції у 80-ті роковини депортації кримських татар із Криму: Росія є наслідувачем цих злочинних практик

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА