10:08 10.07.2018

Морську піхоту ВМС ЗСУ вже посилено новими БТР і танками, очікується надходження модернізованих БМП і ПТРК

3 хв читати
Морську піхоту ВМС ЗСУ вже посилено новими БТР і танками, очікується надходження модернізованих БМП і ПТРК

Процес поповнення морської піхоти Військово-Морських сил ЗСУ новим і модернізованим озброєнням і військовою технікою триває інтенсивно, свідченням чого є надходження до підрозділів морських піхотинців нових танків і БТР, і вже до кінця року до підрозділів надійдуть протитанкові ракетні комплекси (ПТКР), заявляє командувач морської піхоти ВМС ЗСУ генерал-майор Юрій Содоль.

"Поступово здійснюємо переозброєння підрозділів морської піхоти новітніми бронетранспортерами БТР-70ДТ. Для наших потреб будують два сучасні десантно-штурмові катери "Кентавр". Крім того, батальйон морської піхоти в Бердянську отримає модернізовані БМП. (Говорячи - ІФ) про засоби зв'язку, то з початком бойових дій на сході країни ми поступово почали переходити на нові системи зв'язку, а це, власне, радіостанції серії Harris. А комплекти супутникового зв'язку Tooway, радіостанції Motorola використовуємо, як і в інших підрозділах ЗС країни, з 2014 року", - розповів Ю.Содоль в інтерв'ю газеті Міноборони України "Народна армія".

Командувач морської піхоти зазначив, що на озброєнні морпіхів уже стоять снайперські гвинтівки нового зразка. До того ж підрозділи укомплектовані телевізійними прицілами та модернізованою стрілецькою зброєю.

"До кінця поточного року до підрозділів морської піхоти надійдуть протитанкові ракетні комплекси", - анонсував Ю.Содоль.

Говорячи про рішення керівництва ЗСУ комплектувати підрозділи морської піхоти танками Т-80 БВ, командувач морської піхоти відзначив очевидність підвищення бойової ефективності нових машин порівняно з тими, що стояли на озброєнні до цього.

"У 2017-му було завершено переозброєння танкового батальйону бригади морської піхоти танками Т-80 БВ. Варто зазначити, що танк Т-80БВ, на відміну від танка Т-64Б, має поліпшені характеристики маневреності та швидкості. Тому їхня бойова ефективність цілком очевидна. Тепер опрацьовуємо пропозиції про введення танкових підрозділів і до інших частин морської піхоти", - повідомив він.

Також Ю.Содоль розповів про стан і перспективи розвитку артилерійських підрозділів, що входять до Командування морської піхоти.

"Артилерія в морській піхоті виконує весь спектр вогневих завдань. Особливу увагу приділено обороні морського узбережжя від вторгнення з моря. Для цього в нашому розпорядженні є різні артилерійські системи, як стволові, так і реактивні. Перспектива розвитку є, і вона полягатиме не лише в модернізації озброєння. Значні зусилля буде спрямовано на підвищення рівня професіоналізму особового складу, поліпшення злагодженості підрозділів", - розповів командувач.

При цьому, за його словами, велику роль відіграватимуть питання якісного підходу до організації цих процесів. Починаючи від проведення навчань і якісного їх забезпечення і закінчуючи використанням нових сучасних форм і способів ведення бойових дій, різних тактичних прийомів, отриманих, зокрема, і під час виконання завдань на сході України.

"Інша новація - технічне переоснащення засобів розвідки цілей і розрахунків метеорологічних умов. Це дасть змогу зменшити час здійснення відповідних розрахунків і зробить їх максимально точними. Якісні зміни стосувалися автоматизації процесу виявлення, опрацювання, передання даних кінцевому адресату, що значно розширює можливості для ведення артилерійського вогню. Ще одним напрямом розвитку є збільшення дальності та потужності пострілів за рахунок нових розробок боєприпасів", - поінформував Ю.Содоль.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА