18:31 13.07.2018

МЗС України засуджує Росію через репресії проти Панова та Балуха

2 хв читати
МЗС України засуджує Росію через репресії проти Панова та Балуха

Міністерство закордонних справ України висловлює категоричний протест у зв'язку з рішеннями т. зв. судів російської окупаційної влади Криму від 13 липня у справах громадян України Євгенія Панова та Володимира Балуха.

"Обвинувачення Євгена Панова в «участі в диверсійно-терористичній діяльності» є сфабрикованими та політично вмотивованими, а його засудження до 8 років колонії суворого режиму - нелегітимним", - ідеться в коментарі МЗС України, оприлюдненому в п'ятницю.

Особливе занепокоєння українського зовнішньополітичного відомства викликає той факт, що під час проведення "досудових слідчих дій" щодо Є.Панова застосовувалися тортури, що є грубим порушенням засадничих норм міжнародного права у сфері прав людини.

Також у МЗС рішуче засуджують репресії проти В.Балуха, якому т. зв. Залізничний районний суд в окупованому Сімферополі у п'ятницю відмовив в умовно-достроковому звільненні.

"Вимагаємо від держави-окупанта негайно припинити репресії проти громадян України Євгена Панова, Володимира Балуха, а також понад 60 наших співвітчизників, що утримуються кремлівським режимом у Росії та в окупованому Криму, звільнити їх з-під варти та забезпечити безперешкодне повернення додому", - йдеться в коментарі МЗС.

В українському міністерстві вкотре наполягають на виконанні Російською Федерацією в повному обсязі резолюцій Генеральної асамблеї ООН "Територіальна цілісність України" від 27 березня 2014 р, "Стан з правами людини в Автономній Республіці Крим і м.Севастополь (Україна)" від 19 грудня 2016 р. і 19 грудня 2017 р., а також наказу Міжнародного суду ООН щодо запобіжних заходів у рамках позову України проти Російської Федерації стосовно застосування Міжнародної конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.

"Закликаємо світове співтовариство, міжнародні правозахисні інститути вжити всіх можливих правових і дипломатичних заходів з метою звільнення громадян України, незаконно утримуваних у Росії та на території тимчасово окупованого Криму, притягнення осіб, відповідальних за порушення прав людини та тортури на території окупованого Криму, до відповідальності; а також посилити тиск на країну-окупанта з метою відновлення суверенітету й територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах", - наголошують у МЗС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА