10:48 16.07.2018

Аваков представив стратегію деокупації Донбасу

3 хв читати
Аваков представив стратегію деокупації Донбасу

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков представив так звані червоні лінії своєї стратегії з деокупації Донбасу "Механізм малих кроків" - принципові положення, що визначають ті інтереси України, щодо яких компроміси неприпустимі, а суперечки недоцільні.

Як повідомляє в понеділок прес-служба МВС, згідно зі стратегією А.Авакова, не може бути предметом дискусії зміна державного устрою України, зокрема, не можна ставити питання про перехід до федеративного устрою. "Конституція чітко визначає, що "Україна є унітарною державою. Територія України в межах існуючого кордону є цілісною і недоторканною", - наголошено в повідомленні.

Крім того, не підлягають перегляду державні кордони України, які мають бути повністю підконтрольними Державній прикордонній службі України впродовж усієї лінії кордону, а миротворці ООН "є лише гарантією забезпечення такого контролю і спостерігачами, які моніторять відсутність провокацій зі сторони РФ".

Також не підлягає перегляду той факт, що жителі деокупованих територій Донбасу є громадянами України, які перебувають у сфері юрисдикції української юстиції та підпадають під дію законів України. "Згідно з Конституцією України, "в Україні існує єдине громадянство". Закон "Про громадянство" визначає: "якщо громадянин України набув громадянство (підданство) іншої держави або держав, то у правових стосунках з Україною він визнається лише громадянином України. Якщо іноземець набув громадянство України, то у правових стосунках з Україною він визнається лише громадянином України", - зазначено в повідомленні МВС.

"Не може бути предметом дискусії стратегічне прагнення України стати членом ЄС і НАТО", - цитує слова А.Авакова прес-служба МВС.

Він також зазначив, що легітимізація анексії Криму теж не може бути предметом обговорення.

"Ми вам повернемо окуповані території Донбасу в обмін на легітимізацію анексії Криму" – неприйнятно! Тут не може бути жодних поступок! Нема про що розмовляти!" - зазначив А.Аваков.

Крім того, глава МВС додав, що амністія не може бути застосована до осіб, які вчинили тяжкі злочини, передбачені Кримінальним кодексом України. "Ті, у кого на руках кров убитих мирних жителів та українських солдатів, хто організовував захоплення влади, керував масовими вбивствами та погромами, – не підлягають амністії", - сказав він.

Раніше міністр внутрішніх справ України А.Аваков запропонував стратегію деокупації Донбасу "Механізм малих кроків", розроблену українським МВС.

А.Аваков вважає, що пропонований ним принцип малих кроків "з деокупації Донбасу дасть змогу повернути не тільки території, а й "уми людей", які живуть там, але можливий тільки в разі консенсусу міжнародних організацій, України та Росії.

6 липня голова МВС провів зустріч із послами та дипломатами країн "Великої сімки" (G7), під час якої сторони обговорили стратегію деокупації Донбасу "Механізм малих кроків".

"Стратегія деокупації Донбасу "Механізм малих кроків" - це інструмент взаємодії всіх служб - Держприкордонслужби, ДСНС, Нацгвардії та Нацполіції. Як діяти, коли ми повертатимемо під контроль свої території, як надавати нашим громадянам увесь сервіс і забезпечувати права. План передбачає залучення лише двох тисяч миротворців, які моніторитимуть кордон і братимуть участь в окремих поліцейських місіях", - наводить слова А.Авакова прес-служба МВС України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП: 24 лютого поки що має залишатися неофіційною датою, що підсвічується державою як День люті

У Кропивницькому районі пролунали вибухи, постраждалих і руйнувань немає - ОВА

Голова УІНП про народні меморіали на майдані Незалежності та біля стіни Свято-Михайлівського монастиря: Потрібно запропонувати якісну альтернативу

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА