11:36 24.07.2018

Суд у Києві відмовився продовжити арешт одному з тих, хто напав на нардепа Найєма

3 хв читати
Суд у Києві відмовився продовжити арешт одному з тих, хто напав на нардепа Найєма

Шевченківський районний суд м. Києва відмовився продовжити заочний арешт Магомеду-Аміну Саїтову, який утік до Азербайджану, - одному з підозрюваних у побитті народного депутата України від фракції "Блок Петра Порошенка" Мустафи Найєма в центрі Києва 30 квітня 2018 року.

"У задоволенні клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах слідчого управління Головного управління Національної поліції в Києві Князьської А.В. про застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою стосовно підозрюваного ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_1 - відмовити", - йдеться в постанові суду від 9 липня.

У судовому засіданні прокурор підтримав клопотання слідчого та просив його задовольнити. Однак суддя у задоволенні клопотання відмовила, "оскільки клопотання і додатки до нього не містять даних про оголошення ОСОБИ_2 (М.-А.Саїтова - ІФ) саме в міжнародний розшук".

30 квітня в центрі Києва в результаті конфлікту на дорозі невідомі напали на народного депутата М.Найєма. Унаслідок побиття у депутата діагностували перелом щелепи та струс головного мозку.

М.Найєм повідомив, що в словесній перепалці на дорозі в центрі Києва, яка закінчилася завданням йому тілесних ушкоджень, брали участь "людей четверо-п'ятеро".

Радник глави МВС України, нардеп фракції "Народний фронт" Антон Геращенко повідомив, що поліція Києва затримала трьох учасників конфлікту: Саїтова Ахмеда Абубакаровича 1999 року народження, Саїтова Магомеда-Саліха Аргуєвича 1996 року народження та Умала Тімербілатова Руслановича 1996 року народження. Ще один з учасників нападу зумів залишити Україну й полетів до Баку.

Трьом затриманим за підозрою в нападі оголосили про підозру за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає до чотирьох років позбавлення волі.

2 травня Шевченківський районний суд м. Києва обрав затриманим запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Так, цілодобовий домашній арешт суд обрав громадянину Російської Федерації Саїтову Магомеду-Саліху Аргуєвичу 1996 року народження, студенту 2-го курсу КПІ. Запобіжний захід у вигляді домашнього арешту в нічний час (з 23:00 до 6:00) суд обрав громадянину РФ Умалу Тімербулатову Руслановичу 1996 року народження і Саїтову Ахмеду Абубакаровичу 1999 року народження (непрацюючий).

Того самого дня стало відомо, що Національна поліція оголосила в розшук Магомеда-Аміна Абубакаровича Саїтова 1989 року народження - одного з підозрюваних у нападі на народного депутата України М.Найєма. Його підозрюють за ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб) та ч. 1 ст. 122 (умисне тілесне ушкодження середньої тяжкості). Запобіжний захід стосовно нього не обирався.

5 травня міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомив, що правоохоронці Азербайджану на вимогу українського слідства затримали 29-річного підозрюваного у побитті М.Найєма.

У свою чергу заступник генпрокурора України Євген Єнін на своїй сторінці в соцмережі Facebook повідомив, що "запит на видачу М.Саїтова буде направлено найближчим часом".

7 травня Шевченківський районний суд м. Києва обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 1 липня без права застави Магомеду-Аміну Саїтову, четвертому підозрюваному в нападі на М.Найєма в центрі Києва, який раніше був оголошений у розшук і затриманий у Баку (Азербайджан).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Голова УІНП сподівається, що київська влада або якийсь меценат усе-таки створять Музей монументальної пропаганди

Голова УІНП вважає за необхідне обмежити запровадження нових пам'ятних дат до закінчення російсько-української війни

Найближчі дні в Україні будуть теплими, в деяких областях пройдуть невеликі дощі

Для Національного пантеону українських героїв знайшли нове знакове місце в центрі Києва - голова УІНП

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА