14:04 26.07.2018

КДКП рекомендує не звільняти Холодницького за дисциплінарну провину, а обмежитися доганою

2 хв читати
КДКП рекомендує не звільняти Холодницького за дисциплінарну провину, а обмежитися доганою

Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів (КДКП) рекомендувала оголосити догану і не звільняти керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) Назара Холодницького з обійманої посади за вчинену дисциплінарну провину.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", комісія визнає, що Н.Холодницький дійсно провинився і заслуговує на догану, але не може бути звільнений з посади згідно із законодавством.

"Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія ухвалила рішення - притягнути заступника генпрокурора - керівника САП Холодницького Назара Івановича до дисциплінарної відповідальності - дисциплінарне стягнення у вигляді догани", - йдеться в рішенні КДКП.

Копії рішення буде направлено Н.Холодницькому, генпрокурору України Юрію Луценку та директору НАБУ Артему Ситнику.

Це рішення може бути оскаржене в адміністративному суді або у Вищій раді правосуддя.

Н.Холодницького було призначено на посаду заступника генерального прокурора України - керівника САП у листопаді 2015 року наказом тодішнього генпрокурора Віктора Шокіна за підсумками голосування конкурсної комісії.

30 березня 2018 року стало відомо, що до КДКП із підписами генпрокурора Юрія Луценка та директора НАБУ Артема Ситника направлено дисциплінарні скарги про здійснення Н.Холодницьким дисциплінарної провини. За інформацією Генпрокуратури, дисциплінарні скарги були направлені до КДКП у рамках кримінального провадження, яке розслідує НАБУ спільно з Генпрокуратурою за здобутими під час слідства фактами.

Директор НАБУ розповів про справи, негативні процеси навколо яких стали підставою для відкриття кримінального провадження, за яким Н.Холодницького викликали на допит як свідка до департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генпрокуратури. "Йдеться про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справу за заявою в. о. міністра охорони здоров'я Уляни Супрун за фактом пропонування їй неправомірної вигоди; справу, що стосується фірми "Золотий мандарин", яку пов'язують із народним депутатом Логвинським (Георгій Логвинський, фракція "Народний фронт" - ІФ); розслідування, пов'язані з е-деклараціями високих посадовців; розслідування, пов'язані з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу", - розповів він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА