15:44 31.07.2018

"Київтеплоенерго" не планує зупиняти ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6

1 хв читати
"Київтеплоенерго" не планує зупиняти ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6

Комунальне підприємство "Київтеплоенерго", незважаючи на відсутність контракту із НАК "Нафтогаз України", не планує зупиняти роботу столичних ТЕЦ-5 і ТЕЦ-6 після прийому цих станцій від ПАТ "Київенерго" в ніч з 31 липня на 1 серпня, повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в "Київтеплоенерго".

"Зупиняти станції не заплановано - це створило б загрозу стабільності електропостачання Києва, особливо з огляду на спекотну погоду та активне використання кондиціонерів. Компанія шукає шляхи для забезпечення ТЕЦ газом. Сьогодні відбудеться засідання з цього приводу в Кабміні. Серед можливих варіантів розглядається закупівля газу не в "Нафтогазу", а в інших постачальників", - сказав співрозмовник агентства.

Питання подальшої роботи ТЕЦ в КМДА наразі не коментують. Оголосити відповідну інформацію заплановано на брифінгу заступника голови столичної адміністрації Петра Пантелєєва в середу.

Як повідомлялося, Київ завершує прийом теплових мереж від "Київенерго", що використовувало їх з 2001 року. Фінальний етап передання відбудеться 1 серпня - КП "Київтеплоенерго" візьме ТЕЦ-5, ТЕЦ-6 і сміттєспалювальний завод "Енергія".

"Нафтогаз України" не підписує договір з "Київтеплоенерго" через відмову КМДА приймати на КП "Київтеплоенерго" борги, раніше сформовані "Київенерго" перед НАК. У "Нафтогазі" наголошують, що така позиція КМДА вступає в протиріччя зі ст. 22 закону "Про теплопостачання".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА