19:30 06.08.2018

У МЗС України закликали РФ вивести війська з окупованих територій Грузії, а ЄС, ОБСЄ і ООН - сприяти врегулюванню конфлікту

1 хв читати

У Міністерстві закордонних справ України закликали РФ вивести військові підрозділи з окупованих території Грузії, вжити заходів щодо демілітаризації регіонів і забезпечити доступ міжнародних організацій.
"Закликаємо Російську Федерацію виконати свої зобов’язання за угодою про припинення вогню від 12 серпня 2008 року, вивести військові підрозділи з окупованих територій Грузії (Абхазія та Цхінвальський регіон) та здійснити інші заходи з демілітаризації та деокупації цих територій", - ідеться в заяві МЗС у понеділок напередодні 10-ї річниці початку збройної агресії РФ проти Грузії.
Крім того, в зовнішньополітичному відомстві наголосили, що саме РФ несе повну відповідальність за складну гуманітарну ситуацію на окупованих територіях і має негайно забезпечити безперешкодний доступ до них міжнародних гуманітарних і правозахисних організацій.
"Україна звертається до посередників Женевських міжнародних дискусій – ЄС, ОБСЄ, ООН і США та всієї міжнародної спільноти продовжити докладати зусиль, спрямованих на врегулювання російсько-грузинського конфлікту", - додали в МЗС.
У дипломатичному відомстві також зазначили, що Україна вкотре підтверджує свою послідовну та рішучу підтримку незалежності, суверенітету й територіальної цілісності Грузії в її міжнародно визнаних кордонах, а також відданість стратегічному партнерству між державами.
Зокрема, Україна підтримує останню мирну ініціативу грузинського уряду "Крок до кращого майбутнього", спрямовану на врегулювання конфлікту та примирення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На харківському напрямку ворог намагався 5 разів прорвати оборону, напружена ситуація на курахівському напрямку - Генштаб

Від початку доби було 95 бойових зіткнень, окупанти скинули близько 40 КАБів - Генштаб

Нідерланди нададуть Україні БМП YPR із дистанційним управлінням

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Генерал Браун: Впевнений, що надані США ATACMS не були використані по Росії

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Байден розкритикував плани прокурора МКС домогтися ордерів на арешт Нетаньягу і глави Міноборони Ізраїлю

У США зараз немає планів відправляти своїх військових інструкторів в Україну - генерал Браун

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА