15:34 11.08.2018

Гройсман доручив Мінкультури та Держкіно зробити все можливе, щоб у фільмі про Стуса історія поета "була розказана чесно і без спотворень"

2 хв читати
Гройсман доручив Мінкультури та Держкіно зробити все можливе, щоб у фільмі про Стуса історія поета "була розказана чесно і без спотворень"

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив керівництву Міністерства культури України та Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) спільно з авторами фільму про українського поета і політв’язня Василя Стуса зробити все можливе, щоб історія його життя у фільмі була розказана повністю і без спотворень.

"Про ситуацію зі зйомками фільму про Василя Стуса. Неприпустимо, коли хто-небудь намагається впливати на українське кіно і підміняти історичну правду на вигідну комусь. Ми не повинні з цим миритися!", – написав В.Гройсман на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук в суботу.

"Тому я доручаю керівництву Мінкульту і Держкіно в максимально стислі терміни зібрати авторів фільму і громадськість, щоб розібратися і зробити все можливе, щоб у стрічці історія мого земляка – справжнього патріота і борця за свободу України Василя Стуса – була розказана чесно, правдиво, повністю і без спотворень. Це – справа честі", – наголосив прем'єр.

Раніше український актор і телеведучий Геннадій Попенко на своїй сторінці у соцмережі Фейсбук повідомив, що зі сценарію фільму "Стус" була вирізана сцена останнього суду над поетом, в якому фігурував як адвокат Віктор Медведчук.

"Проходячи кастинг на фільм "Стус", я читав сценарій до фільму. В ньому була сцена останнього суду над Стасом. Саме того суду, який Стус і українська інтелігенція не визнавали, але адвокат Стуса, товариш Медведчук визнав не тільки суд, а й "провину" Стуса... А потім було останнє заслання Василя Стуса, з якого він не повернувся. Український класик помер у радянському таборі лише за 6 років до здобуття Україною незалежності", – написав Г.Попенко.

За його словами, пізніше він дізнався, що сцени суду над В.Стусом у фільмі вже немає. "Запитав про це у акторів, зайнятих у фільмі. Вони підтвердили, що сцени суду вже немає. Її прибрали зі знімального графіка, нікого не попередивши. Навіть такого персонажа, як Медведчук, в фільмі вже немає. Однак кастинг на нього був, актора було знайдено і він готувався до зйомок", – повідомив Г.Попенко.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У США перша група українських пілотів завершила навчання на винищувачах F-16 - ЗМІ

Керівництво ЄС підтримує пропозицію лідерів Польщі та Греції створити "спільний щит ППО"

Китайські винищувачі під час навчань у Тайванській протоці завдали імітаційних ударів по "військових об'єктах"

Окупанти за день обстріляли вісім громад Сумської області, зафіксовано понад 100 вибухів

Окупанти завдали два удари по Харкову, пошкоджено нежитлові приміщення та житлові будинки

Єрмак під час саміту UNITED24: Україні не потрібен будь-який мир, нам потрібен справедливий мир

Від початку доби було 88 бойових зіткнень, на Покровському напрямку ворог атакував 22 рази за підтримки авіації

Окупанти за добу випустили по Україні 13 ракет і завдали 37 авіаударів із застосуванням 47 КАБів

НБУ планує обмежити Р2Р перекази на час війни 30-ма операціями до 100 тис. грн на місяць

Потрібно більше зусиль і рішучості світових лідерів, щоб російський терор нарешті програв - Зеленський

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА