16:03 14.08.2018

Правозахисниця після зустрічі із Сенцовим: Він усміхається і сміється, але швидко втомлюється

3 хв читати
Правозахисниця після зустрічі із Сенцовим: Він усміхається і сміється, але швидко втомлюється

Російська правозахисниця і журналістка Зоя Свєтова, яка у вівторок відвідала українського режисера Олега Сенцова в колонії в м. Лабитнангі, зазначає, що він позитивно налаштований, але швидко втомлюється.

"Я бачила Олега Сенцова. Слава Богу, він живий. Усміхався і сміявся наді мною: я глуха, а він тихо говорить, і йому доводилося повторювати мені кілька разів те саме. А це для нього непросто: швидко втомлюється", - написала З.Свєтова на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, О.Сенцов дякує всім за підтримку і допомогу. "Коли я запитала його, що треба робити, Олег сказав: "Роби що маєш. Я так роблю", - додала правозахисниця.

З.Свєтова висловила думку, що нині найголовніше - "ініціювати якнайшвидше процес обміну росіян, яких тримають в Україні, на українських політв'язнів". "Це врятує життя Олегу", - упевнена вона.

В ефірі телеканалу "112.Україна" правозахисниця розповіла про цю зустріч: "Чисто візуально він дуже сильно схуднув (від моменту їхньої останньої зустрічі - ІФ)... Від того, що обличчя схуднуло, з'явилися зморшки. Але він тримається дуже добре, він дуже бадьорий, він усміхався, сміявся, коли ми з ним розмовляли. Але при цьому, коли я запитала його про стан здоров'я, він назвав свій стан передкритичним".

"Я перепитала, що це означає. Він сказав: це означає, що наступне, що може настати, - критичний стан. І коли йому місцеві тюремні лікарі не зможуть надавати медичну допомогу, доведеться його відвезти в лікарню, в реанімацію, в цивільну лікарню, і що там станеться, не знає, і лікарі не можуть знати", - додала вона, зазначивши при цьому, що сама не лікар і не може оцінити його стан.

Правозахисниця підтвердила, що останні поширені фотографії О.Сенцова, зроблені в колонії, відповідають дійсності.

На запитання, чи надають О.Сенцову бодай мінімальну медичну допомогу, З.Свєтова наголосила: "Йому не потрібна медична допомога, він не хворий". "Медики стежать за його станом здоров'я. Вони перевіряють, в якому стані у нього серце, вони беруть аналізи крові, сечі, тобто все необхідне, роблять йому крапельниці щодня", - розповіла вона.

"Його тримають у нормальних умовах, у медсанчастині, в палаті він один - це велика палата на чотирьох... на вікнах немає ґрат. Це така палата, неначе в лікарні", - додала правозахисниця.

При цьому вона зазначила, що О.Сенцов "не виходить на прогулянки - у нього немає сил на прогулянки". Він розповів їй, що більшість часу "лежить, читає, намагається працювати".

На запитання про ставлення до О.Сенцова співробітників колонії З.Свєтова сказала: "Нормальне ставлення... Я не знаю, яке ставлення, але Олег не скаржився на ставлення співробітників".

Правозахисниця зазначила, що О.Сенцов, як і раніше, не має наміру припиняти голодовку до початку звільнення українських політичних ув'язнених із російських в'язниць, їх обміну на росіян, яких тримають в Україні.

Вона також нагадала, що відвідувала О.Сенцова в Лефортово.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти завдали удару по Полтавщині двома ракетами, постраждалих немає - голова ОВА

Парламент Естонії підтримав закон про використання заморожених активів РФ на користь України

ХЕРСОН ПІД ОБСТРІЛОМ ВОРОГА - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Світові лідери шоковані замахом на Фіцо, бажають йому одужання

На Дніпропетровщині загинули двоє залізничників після обстрілів ворога

Ворог продовжує атаки вздовж майже всієї лінії фронту, на харківському напрямку зросла інтенсивність бойових дій

У Харкові внаслідок ворожого обстрілу пошкоджено п'ятиповерхівку, двох людей госпіталізовано - Синєгубов

ЗМІ: Замах на прем'єр-міністра Словаччини Фіцо скоїв 71-річний письменник Юрай Цинтула

Окупанти вдарили по центру Харкова, є постраждалий - Синєгубов

Зеленський замінив Еміне Джапарову на Ірину Боровець на посаді голови Нацкомісії України у справах ЮНЕСКО - указ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА