19:20 23.08.2018

Суд визначив екс-першому заступнику голови правління "Укргазвидобування" Тамразову нову заставу у 20 млн грн

2 хв читати
Суд визначив екс-першому заступнику голови правління "Укргазвидобування" Тамразову нову заставу у 20 млн грн

Печерський районний суд Києва визначив для колишнього першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" (2010-2014 рр.) Олексія Тамразова нову заставу в сумі близько 20 млн грн, повідомляє інтернет-видання "Українська правда" з посиланням на адвоката О.Тамразова Віталія Коломійця.

"Суд відпустив у залі судового засідання і обрав запобіжний захід у вигляді застави в майже 20 млн (грн)", - повідомив адвокат.

За його словами, в О.Тамразова є п'ять днів для внесення застави.

В.Коломієць також зазначив, що його підзахисного хотіли взяти на поруки два народні депутати (Ігор Луценко від фракції "Батьківщина" та Вікторія Войціцька від "Самопомочі") і кілька громадських активістів.

Адвокат зазначив, що 28 серпня суд розглядатиме апеляцію захисту О.Тамразова щодо попереднього запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 9 серпня генпрокурор України Юрій Луценко повідомив, що під час спроби дати хабар в особливо великому розмірі було затримано колишнього першого заступника голови правління ПАТ "Укргазвидобування" О.Тамразова.

Пізніше цього дня прес-секретар генпрокурора Лариса Сарган уточнила, що правоохоронці задокументували факт передачі половини раніше домовленої суми неправомірної вигоди, тобто $100 тис., заступнику начальника департаменту міжнародно-правової співпраці Генпрокуратури України. За її словами, зазначену суму О.Тамразов пропонував за "невиконання прокурором в інтересах того, хто дає неправомірну вигоду, дій з використанням наданої йому влади та службового становища, а саме повторного звернення у зазначеному кримінальному провадженні за клопотанням про арешт природного газу".

10 серпня Печерський районний суд м. Києва в закритому режимі обрав О.Тамразову запобіжний захід у вигляді тримання під вартою терміном на два місяці з альтернативою застави в 3 млн грн. 13 серпня він вийшов із СІЗО під заставу, яку, за словами його адвоката, внесли його друзі.

21 серпня генпрокурор повідомив, що О.Тамразова знову затримано за сприяння злочинній організації: " "Сьогодні його затримано за статтею 256 за сприяння членам злочинної організації, за статтею 191 (крадіжка в особливо великих розмірах). Безумовно, після затримання відбудуться слідчі дії, а також буде обрано запобіжний захід".

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газодобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

О.Тамразов, 1975 р. н., з 2010-го по березень 2014 року обіймав посаду першого заступника голови правління державного ПАТ "Укргазвидобування". Він також був власником ТОВ "Всеукраїнська медіа група" (сайт theinsider.ua).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА