21:51 26.08.2018

Опозиція Молдови вимагає відставки Кабміну і виборів за пропорційною системою

2 хв читати
Опозиція Молдови вимагає відставки Кабміну і виборів за пропорційною системою

Учасники мітингу протесту правої опозиції в Молдові зажадали відставки уряду і кримінального переслідування тих, хто причетний до крадіжки мільярда доларів з банківської системи республіки.

Як передає кореспондент "Інтерфаксу" з центру Кишинева, про це йдеться в резолюції, прийнятій в неділю ввечері за підсумками протестної акції.

В "Резолюції Загальних зборів громадян Молдови" на уряд покладається відповідальність за "зубожіння населення і масивну міграцію; зрив зовнішнього фінансування Молдови; загрозу подальшого виконання Угоди про асоціацію з Євросоюзом". Його автори висловили "глибоку стурбованість антидемократичними діями влади", а також "відсутністю прогресу в розслідуванні крадіжки мільярда доларів з банківської системи Молдови".

У резолюції також містяться вимоги щодо анулювання змішаної виборчої системи; організації та проведення вільних і коректних виборів за пропорційною системою; визнання результатів виборів мера Кишинева, анульованих рішенням судів; припинення переслідування опозиції.

Автори резолюції також вимагають прийняття в Молдові "закону Магнітського", який "здатний забезпечити цілісність і непідкупність молдовських чиновників". Протестуючі також вимагають кримінального переслідування громадян Молдови, в тому числі на території країн Євросоюзу, де тривали дії з вкраденими в Молдові грошима.

Учасники акції протесту провели марш центральними вулицями Кишинева, а також пікетування будівель адміністрації президента, парламенту і уряду, Служби інформації і безпеки, Національного центру з боротьби з корупцією.

Організатори мітингу закликали маніфестантів залишитися ночувати в центрі Кишинева, щоб вранці зустріти членів уряду і депутатів парламенту, які прийдуть покладати квіти до пам'ятника Стефану Великому.

У понеділок, 27 серпня, Молдова святкуватиме 27-у річницю незалежності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вночі та вранці обстріляли шість громад Сумської області

Генштаб ЗС України: На фронті відбулося 104 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку відбито 24 атаки противника

Генштаб ЗС України: За минулу добу армія РФ здійснила сім ракетних і 108 авіаударів

Генштаб ЗС України: Авіація і ракетні війська завдали ударів по 18 районах скупчення сил противника

У Середземному морі на бойовому чергуванні три кораблі РФ, один із них ракетоносій "Калібрів"

ЗС України за добу ліквідували 1320 окупантів

Ворог обстріляв 14 населених пунктів Херсонської області, поранено четверо людей

За минулу добу окупанти 380 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Російський наступ уздовж кордону в напрямку Харкова має на меті відволікти і закріпити українські сили від інших районів на сході України

11 травня: Яке сьогодні свято, все про цей день

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА