18:58 31.08.2018

Захарченка вбито внаслідок внутрішніх кримінальних розборок або роботи спецслужб РФ - СБУ

2 хв читати
Захарченка вбито внаслідок внутрішніх кримінальних розборок або роботи спецслужб РФ - СБУ

Голова самопроголошеної "Донецької народної республіки" Олександр Захарченко був убитий у Донецьку або внаслідок кримінальних розборок у середовищі бойовиків або його ліквідували російські спецслужби, заявляє керівник апарату глави Служби безпеки України Ігор Гуськов.

"Сьогодні стався вибух, унаслідок чого загинув Захарченко, і не лише він. За нашими даними, за тим вибухом стоять саме бойовики або російські спецслужби", - сказав І.Гуськов в ефірі телеканалу "112.Україна" в п'ятницю ввечері.

"У нас є підстави вважати, що смерть Захарченка може бути результатом внутрішніх кримінальних конфліктів у середовищі бойовиків, насамперед пов'язаних із перерозподілом бізнесу, віджатого протягом 2014-2018 рр. Але ми не виключаємо і спроби російських спецслужб також усунути одіозну фігуру, яка, у нас є інформація, заважала росіянам і на сьогодні стала зайвою", - додав він.

У свою чергу речник СБУ Олена Гітлянська в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердила факт загибелі О.Захарченка в Донецьку. "Щодо загибелі Захарченка - це правда. У СБУ вважають це наслідком міжусобних воєн, які давно тривають між терористами, зокрема з їхніми російськими кураторами", - сказала вона.

Як повідомлялося, О.Захарченко, за попередніми даними, отримав смертельне поранення під час вибуху в кафе "Сепар" у центрі Донецька в п'ятницю ввечері. Крім того, ще щонайменше три людини дістали поранень.

У РФ повідомляють про затримання кількох підозрюваних у замаху, начебто "українських диверсантів і пов'язаних із ними осіб".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА