07:16 08.09.2018

Федеріка Могеріні вкотре засудила поселенську політику Ізраїлю

2 хв читати
Федеріка Могеріні вкотре засудила поселенську політику Ізраїлю

Верховний представник ЄС із закордонних справ Федеріка Могеріні від імені Євросоюзу закликала ізраїльську владу переглянути своє рішення про знесення району Хан аль-Ахмара.

"Як неодноразово підкреслювалося, наслідки знесення цього району і переміщення його жителів, в тому числі дітей, проти їх волі, будуть дуже серйозними, будуть суттєво загрожувати життєздатності рішення (конфлікту - ІФ) через співіснування двох держав і підірвуть перспективи миру", - йдеться в заяві глави дипломатії ЄС, поширеній в п'ятницю в Брюсселі в зв'язку з тим, що Верховний суд Ізраїлю відхилив клопотання жителів Хан аль-Ахмара і дозволив ізраїльській владі продовжувати знесення.

Ф.Могеріні нагадала, що Європейський союз і його держави-члени "неодноразово заявляли про свою давню позицію щодо поселенської політики Ізраїлю, незаконної згідно з міжнародним правом", і про такі заходи, як знесення палестинських кварталів і можливі насильницькі переміщення населення.

Глава європейської дипломатії підкреслила, що "район Хан аль-Ахмар знаходиться в чутливому місці в зоні С, що має стратегічне значення для збереження безперервності майбутнього палестинської держави".

У травні цього року Верховний суд Ізраїлю схвалив знесення села бедуїнів в палестинській громаді Хан аль-Ахмар, яка знаходиться на Західному березі між Єрусалимом і поселенням Маале-Адумім.

В Ізраїлі вважають, що поселення було зведено незаконно. За даними ООН, в поселенні проживає близько 180 чоловік. Ізраїльська сторона запропонувала їм нове місце для створення поселення. Однак ті заявили, що запропоноване місце їм не підходить.

У липні в Європейській зовнішньополітичній службі (ЄВС) заявили, що знесення палестинської громади Хан аль-Ахмара в зоні С на окупованому Західному березі річки Йордан підриває плани співіснування держав Ізраїль і Палестина.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА