09:54 11.09.2018

Двоє українських рибалок потрапили до окупованого Криму через проблеми з двигуном човна

2 хв читати
Двоє українських рибалок потрапили до окупованого Криму через проблеми з двигуном човна

Двоє українських рибалок потрапили на територію окупованого Росією Криму через проблеми з двигуном човна, їхня доля наразі невідома, повідомив помічник голови Державної прикордонної служби України Олег Слободян.

"За нашою інформацією... у рибалок виникли проблеми з двигуном. Їх віднесло на окуповану територію (Криму), де їх і затримали російські прикордонники", - сказав він в ефірі телеканалу "112. Україна" у вівторок уранці.

О.Слободян наголосив, що в такій ситуації російська сторона мала повідомити про подію Державній прикордонній службі України або загалом українській стороні, але такого повідомлення від РФ досі немає.

Відповідаючи на запитання про те, де наразі перебувають рибалки, помічник голови Держприкордонслужби зазначив: "Де перебувають українські рибалки - такої інформації нині немає. Ми зв'язалися з МЗС, це більше компетенція зовнішньополітичного відомства. Наші функції, наші права в таких питаннях обмежені".

Раніше прес-служба прикордонного управління ФСБ Росії в Криму повідомила, що 10 вересня російські прикордонники затримали двох громадян України - рибалок, які пришвартувалися біля берега Криму.

"Іноземних громадян затримано в момент швартування до російського берега на моторному човні (...) біля берегової лінії озера Сиваш в районі села Стефанівка Джанкойського району", - йдеться в прес-релізі.

За словами рибалок, вони є жителями українського села Стрілецьке (Херсонська обл.).

Обох громадян затримано на термін до 48 годин для підтвердження їхньої особи і встановлення всіх обставин.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА