11:18 11.09.2018

Ананьєв значився в розшуку з квітня 2018 року - поліція

2 хв читати
Ананьєв значився в розшуку з квітня 2018 року - поліція

Поліція Дніпропетровської області надала роз'яснення через затримання 10 вересня в Дніпрі блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва.

Там пояснили, що подія, через яку В.Ананьєва було затримано, сталася в січні 2016 року. "Під час тренування в спортзалі в смт. Гвардійське між двома чоловіками стався конфлікт. Після словесної перепалки один із чоловіків завдав кілька ударів кулаком в обличчя іншому. Потерпілого було доправлено до лікарні, де йому поставили діагноз "крововилив навколо очей, забій головного мозку I ступеня, перелом кісток носа зі зміщенням", - повідомив відділ комунікації поліції Дніпропетровської області.

Слідчий відділ кваліфікував цю подію за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (легкі тілесні ушкодження). Однак, згідно з довідкою судмедекспертизи, в якій було зазначено ступінь тяжкості тілесних ушкоджень, кваліфікацію кримінального провадження було змінено на ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження).

У поліції наголосили, що після здійснення відповідних слідчих дій, 23.03.2018 року через неявку до органів досудового слідства близьким родичам підозрюваного було вручено письмове повідомлення про підозру та повідомлено про необхідність явки до Новомосковського відділу поліції.

"З огляду на відсутність можливості здійснення слідчих дій із підозрюваним, чоловіка було оголошено в розшук 4 квітня 2018 року. Весь цей час співробітники поліції неодноразово розмовляли з підозрюваним по телефону та пояснювали законні вимоги щодо його явки до відділення поліції", - наголошується в повідомленні.

7 червня 2018 року слідчий суддя Новомосковського міжрайонного суду виніс рішення про примусове затримання чоловіка для обрання йому запобіжного заходу.

Як повідомлялося, 10 вересня в Дніпрі перед презентацією книги поліція затримала відомого блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва.

11 вересня йому оберуть запобіжний захід.

В.Ананьєв народився в м. Первомайськ (Луганська обл.), пішов добровольцем у ЗСУ, де служив у 25-й десантній бригаді п'ять років (з них два - у зоні бойових дій на Донбасі). Був важко поранений і контужений у боях під Слов'янськом.

У травні 2018 року В.Ананьєв анонсував вихід своєї дебютної книги про війну на Донбасі "Сліди на дорозі". З вересня розпочався всеукраїнський тур автора на підтримку своєї книги.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЄС згорнув військову навчальну місію в Малі

Верховний лідер Ірану про аварію президентського гелікоптера: жодних заворушень у країні не буде

Унаслідок ворожих обстрілів Вовчанська одна людина загинула, троє поранені

У Харківській області 20 травня оголошено Днем жалоби

Велика Британія передала Україні 80 ракет ППО, понад 1 млн боєприпасів, дрони та системи розмінування

Окупанти втратили на харківському напрямку 1,5 тис. особового складу і 263 одиниці техніки

На фронті найскладніша ситуація на сіверському напрямку, на краматорському і придніпровському атак стало менше

Окупанти завдали удару по Тягинці Херсонської області, поранено місцеву жительку

Графіки погодинних відключень введуть для всіх регіонів України в понеділок

ЗС України за минулий тиждень зміцнили позиції на Харківщині та ефективно протистоять ворогу під Часовим Яром

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА