15:52 11.09.2018

У США згадують жертв терактів 11 вересня 2001 року

2 хв читати

У США вшановують 17-ті роковини терактів 11 вересня, які забрали життя близько 3 тис. осіб, повідомляють у вівторок американські ЗМІ.

О 8:46 за місцевим часом з хвилини мовчання на території національного меморіалу і музею 11 вересня в Нью-Йорку розпочнеться церемонія у пам'ять про жертви терактів. На церемонії будуть присутні родичі загиблих, які вижили внаслідок теракту, а також учасники рятувальної операції.

Під час церемонії прочитають імена загиблих, хвилини мовчання будуть оголошуватися шість разів: щоб відзначити час, коли захоплені літаки врізалися у вежі Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, коли вежі впали, коли була здійснена атака на Пентагон, і коли розбився захоплений терористами літак рейсу 93.

Президент США Дональд Трамп і його дружина Меланія у вівторок будуть на церемонії в Пенсільванії, де розбився рейс 93, контроль над яким екіпаж і пасажири намагалися перехопити 11 вересня 2001 року. Президент і перша леді відвідають меморіал у Шанксвіллі, де на вихідних відкрили меморіал Tower Of Voices, присвячений 40 пасажирам і членам екіпажу літака, що розбився.

Д.Трамп у Twitter згадав про роковини трагедії хештегом #NeverForget # September11th (англ .: "ніколи не забудемо" і "11 вересня"). Також Д.Трамп підписав заяву на честь "Дня патріота", пам'ятної дати, яку щороку вшановують у США у пам'ять про жертви терактів 11 вересня.

На будівлі Пентагону в пам'ять про події 11 вересня вивісили американський прапор. На церемонії в Пентагоні буде присутній віце-президент США Майк Пенс.

Теракти 11 вересня 2001 року - серія з чотирьох координованих терактів, скоєних смертниками в США. Внааслідок терактів загинули майже 3 тис. осіб. Теракт скоїли члени організації "Аль-Каїда".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У постачанні ППО оперативності вільному світові не вистачає

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА