18:30 11.09.2018

Координатор СММ ОБСЄ Фріш відвідав менше ніж половину українських військових, утримуваних у в'язницях ОРДЛО - І.Геращенко

1 хв читати
Координатор СММ ОБСЄ Фріш відвідав менше ніж половину українських військових, утримуваних у в'язницях ОРДЛО - І.Геращенко

Координатор від Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ Тоні Фріш зміг відвідати менше ніж половину українських військових, утримуваних у в'язницях на окупованій території Донбасу, з наданого українською стороною списку, повідомила перший віце-спікер Верховної Ради, представник гуманітарної групи на переговорах у Мінську Ірина Геращенко.

"За попередньою інформацією, на окупованих територіях посол Т.Фріш зміг зустрітися лише з кількома військовими з того першочергового списку, який ми подали з вимогою відвідати і підтримати наших хлопців", - написала І.Геращенко на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

З позитиву вона зазначила, що представнику ОБСЄ вперше за ці роки дали можливість поспілкуватися з утримуваними українцями віч-на-віч, без присутності тюремників і представників окремих районів Донецької та Луганської областей (ОРДЛО).

"Негатив й те, що найбільше тривожить: допустили Фріша менш ніж до половини із нашого списку (точну інформацію щодо прізвищ матимемо пізніше), особливо тривожна ситуація з окупованим Луганськом, там кілька українських військових - у повній ізоляції. Це ще раз наводить на думку, що їх катують, тому й ховають", - написала І.Геращенко.

Крім того, за її словами, українська сторона просила Т.Фріша добитися від окупаційної влади Донецької та Луганської областей забезпечення "права на дзвінок і листи незаконно утримуваним". "Чи є результати - будемо знати вже скоро", - повідомила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА