18:44 11.09.2018

Одна з версій забруднення повітря на півночі Криму - навмисний викид Росією хімікатів

2 хв читати
Одна з версій забруднення повітря на півночі Криму - навмисний викид Росією хімікатів

Слідство висунуло три версії забруднення повітря в Херсонській області та окупованому Криму: забруднення повітря внаслідок неправильної експлуатації заводів на півночі півострова, викид в атмосферу хімікатів унаслідок проведення військових навчань Російською Федерацією; а також навмисне забруднення повітря Росією для дестабілізації обстановки в Херсонській області з метою відновлення постачання води до окупованого Криму.

Як повідомляє у вівторок прес-служба головного управління Національної поліції в АР Крим, після того, як 4 вересня 2018 року українські прикордонники зафіксували факт хімічного забруднення з території окупованого Криму, а в ЗМІ з'явилися фотографії екологічної катастрофи на півночі Криму та півдні Херсонської області, поліція розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 241 Кримінального кодексу України (забруднення атмосферного повітря).

Слідчі проводять першочергові слідчі дії: допити свідків, направлення запитів до компетентних органів щодо наявності на території можливих джерел забруднення, а також - до медичних закладів про факти скарг громадян на погіршення стану здоров'я.

Під час розслідування слідчі висунули кілька версій: 1) викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки, який був здійснений у зв'язку з неправильною експлуатацією заводів на півночі Криму ("Кримський титан", Кримський содовий завод і Кримський бромовий завод); 2) викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки, який стався через пошкодження резервуарів з відходами на заводах "Кримський титан", Кримський содовий завод і Кримський бромовий завод під час здійснення військових навчань Російською Федерацією; 3) викид в атмосферу надлишків сірчистого ангідриду та оксиду сірки, здійснений Російською Федерацією з метою створення масштабної інформаційної кампанії проти України для дестабілізації обстановки на півдні Херсонської області шляхом організації стихійних мітингів невдоволених екологічною ситуацією місцевих жителів з обох сторін адмінмежі з вимогами розблокувати дамбу на Північно-Кримському каналі й відновити постачання води до окупованого Криму для припинення техногенної катастрофи в регіоні.

Досудове розслідування триває.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

Українська авіація завдала за добу ударів по 17 місцях скупчення окупантів

Окупанти за добу завдали шість ракетних і 67 авіаударів по Україні, обстріляли близько 110 населених пунктів

Окупанти розпочали атаки на слобожанському напрямку, найбільше відбито на авдіївському й бахмутському

Патріарх Варфоломій візьме участь у Саміті миру

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА