14:24 12.09.2018

Суд призначив присяжних у справі про вбивство Вороненкова

2 хв читати
Суд призначив присяжних у справі про вбивство Вороненкова

Шевченківський районний суд Києва призначив п'ятьох присяжних (троє основних і двоє запасних) для розгляду кримінального провадження за обвинуваченням Ярослава Тарасенка та Олександра Лося у вбивстві колишнього депутата Державної думи РФ Дениса Вороненкова.

Таке рішення суд ухвалив на засіданні в середу. 21 вересня колегія з двох суддів і трьох присяжних розпочне розглядати цю справу по суті.

Як повідомлялося, Д.Вороненкова вбили в центрі Києва 23 березня 2017 року. Вбивцю Павла Паршова поранив охоронець екс-депутата, згодом П.Паршов помер у лікарні. У вбивці Д.Вороненкова був спільник - Я.Левенець, який з 2012 року перебуває в розшуку за економічні злочини. У співучасті в убивстві також підозрюється Я.Тарасенко, його затримали 16 липня. Інший затриманий - О.Лось - був разом із Я.Левенцем співорганізатором злочину, а саме організовував двох водіїв і кілера. Я.Тарасенко був водієм "Ланоса", в якому приїхав кілер.

У вересні генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що замовник убивства перебуває на території Росії та має активні контакти зі злочинними колами та спецслужбами, а "виконавці здебільшого громадяни України". Пізніше стало відомо, що в організації вбивства підозрюється громадянин Росії Володимир Тюрін - колишній цивільний чоловік удови Д.Вороненкова Марії Максакової. У березні 2018 року його оголосили в розшук в Україні.

11 червня 2018 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні надійшов до Шевченківського районного суду Києва. 13 червня Шевченківський районний суд продовжив на два місяці термін тримання під вартою для фігурантів справи про вбивство в Києві Д.Вороненкова - Я.Тарасенка й О.Лося, проте повернув на доопрацювання прокурору обвинувальний акт у справі про вбивство екс-депутата Держдуми РФ.

7 серпня суд за підсумками попереднього засідання виніс рішення про призначення справи до розгляду у відкритому режимі судом присяжних.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль обговорив військові потреби України з болгарським колегою Главчевим

KSE Institute за $3 млн Світового банку навчить 6 тис. людей роботі з МФО

У Нікопольському районі вже 6 постраждалих від обстрілів, зокрема дитина - обладміністрація

Окупанти завдали удару по Криворізькому району, постраждав місцевий житель

Лубінець передав МФЧХ документи, що свідчать про низку порушень у діяльності російського Червоного Хреста

Окупанти завдали удару по Херсону, повністю зруйновано кілька приватних будинків - обладміністрація

Данія виділяє Україні новий пакет допомоги в розмірі EUR33,5 млн

Кулеба обговорив із главою МЗС Антигуа і Барбуди шляхи подальшого розвитку двостороннього співробітництва між країнами

У Києві відбулася координаційна зустріч між посольством Італії, офісом AICS та італійськими гуманітарними організаціями

Українська авіація завдала за добу ударів по 5 місцях скупчення окупантів і їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА