09:39 26.09.2018

ЄС залишається на позиціях підтримки суверенітету і територіальної цілісності України

2 хв читати
ЄС залишається на позиціях підтримки суверенітету і територіальної цілісності України

Високий представник Європейського Союзу із закордонних справ і політики безпеки Федерика Могеріні під час зустрічі з главою МЗС України Павлом Клімкіним підтвердила незмінність підходів ЄС до застосування санкцій щодо Росії з метою повного виконання Мінських домовленостей, а також відновлення суверенітету і територіальної цілісності України.

"Євросоюз залишається на позиціях повної і безумовної підтримки суверенітету і територіальної цілісності України в міжнародно визнаних кордонах", - цитує Ф.Могеріні прес-служба МЗС України.

П.Клімкін, у свою чергу, наголосив на необхідності подальшого активного залучення ЄС до процесу стабілізації ситуації на сході України, а також висловив подяку за продовження санкцій ЄС щодо Росії та за розширення списку санкцій за рахунок включення компаній, які брали участь в будівництві моста через Керченську протоку .

"У цьому контексті співрозмовники погодилися з необхідністю окремого обговорення дій Росії в акваторії Азовського моря, що становлять загрозу, зокрема і компаніям держав-членів ЄС, які заходять в українські порти", - йдеться в повідомленні.

Сторони також обговорили актуальні питання двосторонніх відносин Україна-ЄС, зокрема й підготовку до п'ятого засідання Ради асоціації Україна-ЄС (відбудеться в Брюсселі 17 грудня), а також міністерського засідання Східного партнерства (відбудеться в Люксембурзі 15 жовтня).

"У цьому контексті міністр наголосив на необхідності пошуку нових підходів до застосування принципів "більше за більше" і подальшої диференціації залежно від стану і пріоритетів відносин ЄС із країнами-партнерами", - повідомляють у Міністерстві закордонних справ України.

На завершення П.Клімкін висловив зацікавленість в організації до кінця поточного року візиту Ф.Могеріні до України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Дробович про ідею перейменувати "Батьківщину-Мати" на "Україну-Мати": Наразі такої необхідності немає

Окупанти завдали ударів по Миргородському району, інфраструктуру не пошкоджено - обладміністрація

Голова УІНП виступає за початок створення Музею історії російсько-української війни, але не знає, чи достатньо для цього ресурсів

СБУ затримала інформатора РФ, який готував "прорив" рашистів на одній із найгарячіших ділянок фронту Донецької області

Арку дружби народів не обов'язково демонтувати, якщо місто і громада її по-справжньому переозначать - голова УІНП Дробович

Голова УІНП: Пам'ять про Другу світову війну надзвичайно важлива і цінна для нашої спільноти

Шестеро постраждалих унаслідок недільних обстрілів Харківської області у важкому стані - ОВА

У МИРГОРОДІ ЧУТИ ВИБУХИ. У ВСІЙ УКРАЇНІ ОГОЛОШЕНО РАКЕТНУ НЕБЕЗПЕКУ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Окупанти обстріляли прикордонні міста Білопілля, Дружба та 31 село в Чернігівській і Сумській областях, поранено місцевого жителя

Голова УІНП: Із декомунізацією ми точно вже на фінальній стадії, але економічний аспект може затримати ці процеси

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА