17:33 27.09.2018

Порошенко занепокоєний численними нападами на активістів і криміногенною ситуацією в Україні

2 хв читати
Порошенко занепокоєний численними нападами на активістів і криміногенною ситуацією в Україні

Глава Української держави Петро Порошенко занепокоєний численними нападами на громадських активістів.

"Президент України Петро Порошенко поділяє стурбованість учасників акції "Мовчання вбиває" численними нападами на активістів", - йдеться в повідомленні прес-служби Адміністрації президента, переданому агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

У повідомленні зазначено, що П.Порошенко "не задоволений загальною криміногенною ситуацією в країні та вимагає, щоб на координаційній нараді з питань боротьби із злочинністю було розглянуто це питання й очікує відповідного звіту".

Прес-служба нагадує, що президент у понеділок зателефонував головному лікарю Одеської міської клінічної лікарні та поцікавився станом здоров'я громадського активіста Олега Михайлика.

"Діючи в межах своїх конституційних повноважень, глава держави заслухав інформацію Генерального прокурора Юрія Луценка та міністра внутрішніх справ Арсена Авакова і поставив їм завдання щодо розслідування замахів на громадян з активною життєвою позицією", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, увечері 22 вересня невідомі вчинили напад на одеського громадського активіста, голову міської організації партії "Сила людей" О.Михайлика. Постраждалого з вогнепальними пораненнями госпіталізовано до Єврейської лікарні Одеси. Пізніше О.Михайлик опритомнів, лікарі дозволили йому встати з ліжка і помалу пересуватися, проте він, як і раніше, перебуває в реанімаційному відділенні.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 15 і ст. 115 КК України (замах на умисне вбивство).

25 вересня правоохоронці затримали трьох осіб, яких підозрюють у замаху на О.Михайлика. Правоохоронці встановили, що чоловіки, віком 33, 35 і 41 рік, є іноземцями і тривалий час проживають на території України на підставі посвідок на тимчасове проживання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА