20:40 01.10.2018

Гужва заявив, що Австрія надала йому притулок

2 хв читати
Гужва заявив, що Австрія надала йому притулок

Головний редактор інтернет-видання "Страна.UA" Ігор Гужва заявив, що австрійська влада надала йому політичний притулок.

"Сьогодні я отримав повідомлення, що влада Австрійської Республіки задовольнила мою заяву та надала мені притулок. Хочу сказати величезне спасибі всім тим, хто мені допомагав на цьому шляху... І, звичайно, я вдячний владі Австрійської Республіки за те, що винесла таке рішення", - написав І.Гужва на своїй сторінці в соцмережі Facebook у понеділок.

Він висловив думку, що таке рішення Австрії буде "важливим сигналом" для української влади та для українських журналістів.

"В Європі вже не вірять у розповіді про "небачену свободу слова". Тут уже всі все розуміють. І роблять висновки", - зазначив головний редактор "Страни.UA"

Як повідомлялося, 22 червня 2017 року І.Гужву було затримано в Києві за підозрою в скоєнні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання у великих розмірах).

Як повідомив тоді генпрокурор України Юрій Луценко, І.Гужва вимагав та отримав $10 тис. за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика. 23 червня народний депутат із фракції Радикальної партії Дмитро Лінько підтвердив, що І.Гужва вимагав від нього гроші.

І.Гужву заарештували на 2 місяці з альтернативою застави в сумі 544 тис. грн. Незабаром заставу було внесено, він залишив СІЗО. У редакції видання періодично відбувалися обшуки.

31 січня 2018 року І.Гужва повідомив, що поїхав до Відня (Австрія) і попросив у австрійських властей політичного притулку, мотивуючи свої дії можливим тиском на нього з боку судової системи.

2 лютого Ю.Луценко повідомив, що Генпрокуратура України має намір оголосити в міжнародний і національний розшук І.Гужву.

6 лютого 2018 року І.Гужва, який попросив політичного притулку в Австрії, повідомив, що український суд ухвалив рішення про його затримання та примусове доставлення на судове засідання.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА