17:31 09.10.2018

ЄСПЛ зобов'язав РФ виплатити жителю України понад 70 тис. євро за порушення права на захист власності

1 хв читати
ЄСПЛ зобов'язав РФ виплатити жителю України понад 70 тис. євро за порушення права на захист власності

Європейський суд із прав людини (ЄСПЛ) у вівторок виніс рішення у справі "Гирлян проти Росії", присудивши позивачеві компенсацію в розмірі 74,5 тис. євро, зазначається в судовому комюніке, поширеному у вівторок.

Позивачем є мешкканець Одеси Сергій Гирляно, 1972 року народження.

Відповідно до матеріалів справи, позивач у січні 2014 року продав дачну ділянку під Москвою, отримавши за неї 4,6 млн рублів. У березні того ж року С.Гирлян прямував до України через аеропорт "Домодєдово", маючи в особистому багажі $100 тис. готівкою.

Під час огляду співробітник російської митниці зупинив С.Гирляна через велику суму, яка перебувала у позивача в сумці. Його допитали співробітники поліції і слідчий, і звинуватили в незаконному перевезенні іноземної валюти.

У грудні 2014 року відбулося засідання Домодєдовського міського суду, за підсумками якого у С.Гирляна конфіскували суму в $ 90 тис.

ЄСПЛ постановив, що російська влада порушила статтю 1 (Захист власності) протоколу №1 до Європейської конвенції про захист прав людини і основних свобод. Росія зобов'язана виплатити позивачеві 73 тис. євро як компенсацію матеріальних втрат, а також 1,5 тис. євро за заподіяння моральної шкоди.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА