12:59 13.10.2018

Поліція Києва готова до можливих провокацій на акціях 14 жовтня, але розраховує на розуміння і діалог – Крищенко

2 хв читати
Поліція Києва готова до можливих провокацій на акціях 14 жовтня, але розраховує на розуміння і діалог – Крищенко

Поліція м. Києва докладе всіх зусиль для недопущення провокацій під час проведення масових заходів у День захисника України 14 жовтня в столиці і просить учасників акцій утриматися від неправомірних дій.

Як розповів агентству "Інтерфакс-Україна" начальник ГУ Нацполіції в Києві Андрій Крищенко, в день захисника України, 14 жовтня, в столиці відбудеться низка масових заходів до забезпечення правопорядку яких буде залучено близько 6 тис. співробітників поліції і Національної гвардії.

Як зазначив начальник столичного главку, зокрема, у заявці на проведення акції добровольчого руху ОУН зазначено, що під час акції планується пошкодити пам'ятник М.Ватутіну. "Ми проводимо зустрічі з керівником цього руху, роз'яснюємо чинне законодавство, щоб не допустити актів вандалізму", – сказав А.Крищенко.

Він пояснив, що цей пам'ятник не підпадає під дію закону про декомунізацію, оскільки являє собою могильне поховання.

"У нас там буде достатньо сил, будемо спілкуватися з цими людьми, щоб не допустити актів вандалізму. Передусім ми сподіваємося на діалог і розуміння", сказав керівник главку, наголосивши при цьому, що поліція реагуватиме належним чином на неправомірні дії.

Також А.Крищенко розповів, що вранці в неділю пройде молебень за Україну на Софійській площі, в якому, як очікується, візьме участь щонайменше 25-30 тис. осіб.

Після цього, за його словами, планується хресний хід, заявки на проведення якого подані від різних організацій, тому поки що складно сказати, яка кількість людей візьме участь у ньому. Керівник главку висловив надію на те, що цей захід пройде спокійно.

А.Крищенко додав, що основна масова хода, приурочена до Дня захисника, відбудеться увечері в неділю, заявка на її проведення подана партією "Національний корпус".

"У поліції достатньо сил і засобів, щоб забезпечити правопорядок на всіх масових заходах та не дати "гарячим головам" здійснити провокації, вигідні зовнішнім силам", – підсумував керівник поліції Києва.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

На окупованих територіях знову відзначено дефіцит медикаментів - Мінреінтеграції

Ворог 13 разів обстріляв Чернігівську та Сумську області, завдав шести авіаударів на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Унаслідок ворожого артобстрілу в Херсоні загинув один мирний житель, іще один дістав поранення - прокуратура

Тривають бої біля Стариці та Вовчанська на харківському напрямку - Генштаб ЗСУ

Керівництво Ізраїлю не сприймає планів видати ордери МКС на арешт Нетаньяху і глави ізраїльського Міноборони

У ЄС закликали припинити напади на медичні заклади на палестинських територіях

Раді рекомендують ухвалити в цілому законопроєкт, що зрівнює в правах жінок і чоловіків, які мають дітей до 18 років, на звільнення з військової служби під час війни

Індія братиме участь у майбутньому Саміті миру в Швейцарії - ЗМІ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА