18:15 16.10.2018

Україна і Туреччина стануть учасниками чотиристоронньої групи для боротьби з транснаціональною злочинністю

2 хв читати
Україна і Туреччина стануть учасниками чотиристоронньої групи для боротьби з транснаціональною злочинністю

Україна і Туреччина на державному рівні схвалили проект освіти чотиристоронньої міждержавної групи для боротьби з транснаціональною злочинністю, до складу якої, як заплановано, також увійдуть Азербайджан і Грузія, повідомляє прес-служба МВС України.

В оприлюдненому у вівторок повідомленні наголошується, що про це йшлося під час зустрічі голови Національної поліції України Сергія Князєва з турецькою делегацією на чолі з генеральним директором з безпеки Турецької Республіки Джелалом Узункая.

С.Князєв повідомив, що зараз поліція Україна перебуває в стадії активного реформування. Тому він наголосив на важливості міждержавного співробітництва поліцейських у протидії різним формам злочинності.

"Не зупиняючись, ми змінюємо акценти щодо ролі поліції в суспільстві. Ми переходимо від військового формування виконавчої влади до сервісної служби. У цей складний для нас час саме колеги з Туреччини одними з перших запропонували нам підтримку. І чому так важливо наше співробітництво - ми бачимо , що основні загрози і протидія злочинності в наших державах мають загальні риси", - зазначив він.

Глава Нацполіції додав, що після візиту української делегації на чолі з міністром внутрішніх справ до Туреччини, поліцейські отримали схвалення зі створення чотиристоронньої контактної групи від інших органів державної влади. Заплановано, що до складу групи, яка боротиметься з транскордонною організованою злочинністю, увійдуть Україна, Туреччина, Азербайджан і Грузія.

Генеральний директор з безпеки Республіки Туреччина Джелал Узункая повідомив, що після візиту української делегації турецькі поліцейські також розпочали реалізацію цього питання.

"Після консультацій з нашими відповідними органами ми отримали позитивну точку зору щодо створення такої групи. На жаль, в нашому глобалізованому світі злочинність не обмежуються якимись кордонами. Думаю, якщо поліцейські служби всіх країн перебувають у стані співробітництва - це дає дуже позитивні результати. Адже поліцейські будь-якої країни мають однакові проблеми та шляхи їхнього вирішення", - зазначив він.

Сторони обговорили співробітництво в питаннях протидії організованій злочинності, зокрема, нарко- та кіберзлочинності. Також під час зустрічі йшлося про протидію так званим "злодіям у законі" та їхній діяльності.

Перший заступник голови Нацполіції України В'ячеслав Аброськін зазначив, що українські поліцейські готові до постійного обміну інформацією щодо зазначених напрямів роботи.

"Займаємося документуванням злочинної діяльності так званих "злодіїв у законі". Перебуваючи в Туреччині, вони практично впливають на злочинні процеси в Україні. Тому так важливо наше співробітництво в цій сфері", - наголосив В.Аброськін.

Він подякував турецькій стороні за навчання для 15 українських поліцейських. Нещодавно вони повернулися з Туреччини, де обмінялися досвідом з турецькими колегами.

Крім того, В.Аброськін підписав меморандум про співпрацю між Національною поліцією України та Головним Управлінням безпеки Турецької Республіки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА