20:56 17.10.2018

Трамп запросив у Туреччини аудіозапис, який, можливо, доводить убивство саудівського журналіста

3 хв читати
Трамп запросив у Туреччини аудіозапис, який, можливо, доводить убивство саудівського журналіста

США запросили у турецької влади аудіозапис, який, як вважається, має свідчити про вбивство опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі в генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі, повідомляє канал Сі-Ен-Ен з посиланням на заяву президента Дональда Трампа.

"Ми запросили його (аудіозапис - ІФ), якщо він існує. Ми запросили", - сказав Д.Трамп, відповідаючи на питання журналіста про аудіозапис.

Американський президент зазначив, що в Вашингтоні сумніваються в існуванні даного аудіозапису.

"Я не впевнений, що він існує. Можливо, існує. Я отримаю повну доповідь про це від Майка (Помпео, держсекретаря США - ІФ), коли він повернеться (з Туреччини - ІФ). І це буде перше питання (стосовно аудіозапису - ІФ ), яке я йому задам", - додав Д.Трамп.

Окрім того, американський президент нагадав журналістам, що Вашингтон вважає Саудівську Аравію своїм важливим союзником на Близькому Сході.

"Якщо ви поглянете на Саудівську Аравію, вона наш союзник, і вона купує озброєння, серед іншого", - сказав Д.Трамп, зазначивши, що він хоче з'ясувати, що сталося, до кінця тижня.

Відповідаючи на питання журналістів, чому він не направив співробітників ФБР займатися розслідуванням, Д.Трамп заявив, що Дж.Хашкаджі не є громадянином США.

"Він не був громадянином цієї країни, з одного боку", - сказав він. Потім, відзначає телеканал, президент США не виключив того, що він все-таки вже доручив ФБР розслідувати зникнення журналіста.

"Ви не знаєте, так чи ні, так? Ви знаєте, чи відправили ми ФБР? Я не збираюся вам про це говорити. Чому я маю вам говорити?" - заявив Д.Трамп журналістам.

Раніше він направив держсекретаря США Майка Помпео в Туреччину і Саудівську Аравію в зв'язку з цією справою, де американський дипломат провів переговори з високопоставленими особами цих країн.

Турецькі ЗМІ раніше повідомили, що в розпорядженні місцевих журналістів є аудіозапис допиту і тортур Дж.Хашкаджі в будівлі саудівського консульства.

Раніше американський канал Сі-Ен-Ен з посиланням на турецьке офіційне джерело повідомило, що тіло журналіста Дж.Хашкаджі розчленували після вбивства в консульстві Саудівської Аравії в Стамбулі. Відповідно до припущень ЗМІ, журналіста жорстоко катували, після чого Дж.Хашкаджі був обезголовлений, а його тіло розчленоване. Відзначається, що на наявному аудіозаписі можна почути голос генконсула Саудівської Аравії Мухаммада Утайбі, який брав участь в допиті.

Також раніше американські ЗМІ повідомили, що в Ер-Ріяді готуються визнати, що журналіст був убитий у саудівському консульстві в Стамбулі. При цьому відповідальність за загибель журналіста буде покладено на агентів саудівських спецслужб, які не отримали дозволу влади на проведення операції. Також, за даними каналу, Ер-Ріяд повідомить, що смерть журналіста наступила "через те, що допит пішов не за планом".

Журналіст Дж.Хашкаджі, який працює оглядачем американської газети "Вашингтон пост" і з 2017 року живе в США, пропав у Туреччині 2 жовтня після того, як увійшов до будівлі генконсульства Саудівської Аравії в Стамбулі.

Згідно з інформацією з камер спостереження, Дж.Хашкаджі, який виступав з критикою влади Саудівської Аравії, не покидав будівлю генконсульства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти за добу обстріляли Середину-Буду, Дружбу, 34 прикордонні села і селища в Сумській і Чернігівській областях, є поранений

Партнери бояться програшу Росії у війні - Зеленський

Результатом Саміту миру має стати комюніке лідерів - Зеленський

Росіяни не дійшли в Харківській області до основних ліній оборони - Зеленський

УЗ повідомила про навмисний підпал релейної шафи на Одещині

Український Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими готовий до обмінів із РФ у будь-який момент

Унаслідок ворожих обстрілів поранено п'ятеро людей у Михайлівці Донецької області - ОВА

У Києві демонтували Десятинний храм УПЦ (МП) на території Національного музею історії України

Російські війська за добу 438 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Окупанти продовжують обстрілювати прикордоння Сумщини

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА