07:05 19.10.2018

Макрон закликав прискорити реформування і зміцнення єврозони

2 хв читати
Макрон закликав прискорити реформування і зміцнення єврозони

Побудова більш сильної Європи значною мірою залежить від реформування і консолідації зони євро, заявив президент Франції Еммануель Макрон.

"Ми маємо тепер прискорити роботу на рівні міністрів економіки і фінансів, щоб зуміти завершити в грудні те, про що ми домовилися в червні нинішнього року - просування вперед в цьому питанні", - сказав Е.Макрон на прес-конференції в четвер у Брюсселі після завершення саміту ЄС, окрема частина якого була присвячена Єврозоні.

Він висловив думку, що робота в цьому напрямку недостатньо просунулася, на що він вказав учасникам зустрічі в верхах.

"Зі свого боку, я вважаю, що всі дебати, які ми вели більше року, посилили переконаність у необхідності посилення зони євро", - зазначив Е.Макрон.

Він бачить дві причини - зовнішню і внутрішню.

"Європейський союз, як і держави-члени зони євро, ніколи не побудують свого економічного, торгового і фінансового суверенітету без сильної валюти і без реформування зони євро. Це неможливо. Неможливо бути впливовими в сучасній геополітиці, якщо немає справжньої валюти з міжнародним статусом", - переконаний французький президент.

Він вважає безуспішними зусилля тих, хто претендує на те, щоб зробити Євросоюз могутньою державою без реформи зони євро.

"У плані внутрішньому, - продовжив Е.Макрон, - ми маємо кращі результати, кращі показники. Але добре видно, що сьогодні функціонування зони євро не дозволяє ефективно задіяти заощадження, які накопичуються в деяких її місцях і не фінансуватимуть інших місць. І, отже, не дадуть можливості для задовільного фінансування нашої економіки і прийнятного економічного зростання, що забезпечує розвиток і успіх європейського середнього класу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА