09:04 21.10.2018

У США відбулася церемонія хрещення двох новітніх ударних підводних човнів класу "Віргінія"

2 хв читати
У США відбулася церемонія хрещення двох новітніх ударних підводних човнів класу "Віргінія"

Церемонія хрещення двох новітніх ударних атомних підводних човнів класу "Віргінія" - "Делавер" і "Вермонт" відбулася в суботу на верфях в Ньюпорт-Ньюс (штат Віргінія) і Гротоні (штат Коннектикут), повідомило агентство "Ассошіейтед прес".

Під час церемонії в Ньюпорт-Ньюс дружина колишнього віце-президента США Джозефа Байдена Джил Байден розбила пляшку шампанського об борт підводного човна "Делавер". Її батько служив на флоті під час Другої світової війни. У порту міста Гротон об борт "Вермонту" пляшку шампанського розбила колишній заступник помічника міністра Військово-морських сил США, яка займалася кораблебудівними програмами, Глорія Вальдес.

Багатоцільові атомні підводні човни (АПЧ) четвертого покоління класу "Віргінія", оснащені 12 крилатими ракетами "Томагавк", є одними з найбільш малошумних у світі. Вони призначені для боротьби з надводними і підводними кораблями противника, а також можуть завдавати ударів по берегових об'єктах, виконувати мінні постановки, вести радіоелектронну розвідку, таємно висаджувати в тилу ворога диверсійні групи. Для виконання спеціальних операцій субмарина оснащена надмалим диверсійним підводним човном або телекерованим апаратом для пошуку і знищення мін. Гранична глибина занурення човна - близько 450 м. Екіпаж субмарини налічує 134 особи.

Багатоцільовий атомний підводний човен (АПЧ) SSN 791 "Делавер" є 18-й і останній з 10 підводних човнів класу "Віргінія" в модифікації Block III. Його відмінністю є те, що субмарини цієї серії мають не дванадцять (як сучасні підводні човни попередніх модифікацій Block I і Block II), а всього дві ракетні шахти діаметром близько 2,2 м з пусковими установками барабанного типу, в кожній з яких розміщено шість крилатих ракет BGM -109 "Томагавк". Будівництво цього АПЧ почалося у вересні 2013 року, введення до складу ВМС планується 2019 року.

АПЧ SSN 792 "Вермонт" є 19-м і першим з 10 підводних човнів класу "Віргінія" в модифікації Block IV. Зміни в конструкції цих підводних човнів, стосуються доробок щодо зниження витрат на експлуатацію та обслуговування. Разом з тим, підводний човен оснащуватиметься модифікованими крилатими ракетами BGM-109 "Томагавк" Block IV, що володіють інноваційними можливостями, зокрема, зміною мети під час польоту і можливістю баражувати до отримання наказу на атаку.

Будівництво АПЧ "Вермонт" почалося в травні 2014 році, введення до складу ВМС планується восени 2019 року.

Вартість будівництва кожного АПЧ "Віргінія" оцінюється приблизно в $ 2,7 млрд. У цілому планується побудувати 48 субмарин класу "Віргінія", 33 з них - до 2030 року. Вони мають повністю замінити в складі ВМС США ударні атомні підводні човни типу "Лос-Анджелес" і вдосконалений "Лос-Анджелес" виробництва 1970-1990-х років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА