08:44 22.10.2018

На торги виставлять дисертацію і інвалідне крісло Хокінга

2 хв читати
На торги виставлять дисертацію і інвалідне крісло Хокінга

В анонсованому 22 жовтня каталозі онлайн-аукціону Christie's присутні 22 предмети, що належали британському фізику Стівену Хокінгу, повідомляє Associated Press. На торги, за даними агентства, зокрема, будуть виставлені інвалідна коляска вченого, екземпляр його докторської дисертації про походження Всесвіту, кілька нагород і такі наукові статті, як "Спектр червоточини" і "Фундаментальне руйнування фізики при гравітаційному колапсі".

Глава відділу книг і рукописів аукціонного будинку Томас Веннінг заявив AP, що в паперах, які будуть виставлені на торги, відображено і "простежується розвиток думки Хокінга - цей блискучий, зачаровуючий інтелект". "Ви можете спостерігати за кожним його досягненням - як він зробив його і представив науковій спільноті", - додав Веннінг.

Вартість одного з п'яти існуючих екземплярів докторської дисертації Хокінга - "Властивості Всесвітів, що розширюються", -написаної ним в 1965 році, оцінюється в £ 100-150 тис. (Від $ 130 тис. до $ 195 тис.). Робота, за словами Веннінга, підписана особисто британським вченим, тому є одночасно "ключовим документом у науковій еволюції фізика і поглядом на його особисту історію" - автограф зроблений Хокінгом нерівним почерком через хворобу.

Крім цього, Christie's сподівається пустити з молотка одну з інвалідних колясок англійського фізика, обладнану "звукогенеруючим комп'ютером". Представники аукціонного будинку оцінюють її вартість в £ 10-15 тис. (Від $ 13 тис. до $ 19,5 тис.).

Виручка від продажу всіх предметів буде передана двом благодійним організаціям - Фонду Стівена Хокінга і Асоціації хвороби рухового нейрона. Ставки, як вказує AP, можна буде робити в період з 31 жовтня до 8 листопада. Торги відбудуться в Лондоні після 30 жовтня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА