07:27 26.10.2018

Розкрадання коштів, виділених на реабілітацію постраждалих учасників АТО, було б неможливим при існуванні Міністерства ветеранів

2 хв читати
Розкрадання коштів, виділених на реабілітацію постраждалих учасників АТО, було б неможливим при існуванні Міністерства ветеранів

Розкрадання коштів, виділених на реабілітацію постраждалих учасників АТО, можна було уникнути за умови існування Міністерства ветеранів, вважає народний депутат фракції Партії "Блок Петра Порошенка", глава Комітету у справах ветеранів, учасників бойових дій, учасників АТО і людей з інвалідністю Олександр Третьяков.

"Учора співробітники СБУ і столичної прокуратури викрили розкрадачів бюджетних коштів, виділених на психологічну реабілітацію постраждалих учасників бойових дій. Це були ділки з трьох регіонів країни, не маючи в своїх медзакладах необхідних умов для реабілітації та фахівців, подавалися на конкурсні торги і в результаті отримували кошти з відповідної державної програми", - написав він на своїй сторінці в Фейсбук у четвер.

За інформацією СБУ, за цією схемою протягом 2016-2017 років зловмисники протиправно заволоділи державними коштами на суму понад 6 млн грн. Директору закладу, депутату однієї з місцевих рад, вже оголошено підозру в скоєнні злочинів.

"Важко навіть пристойним словом назвати цих ділків, які наживалися на українських ветеранах. Але, водночас, ця неприємна історія ще раз нагадає суспільству, наскільки важливим є створення дієвої системи реабілітації українських бійців, які повертаються з фронту", - підкреслив Третьяков.

Він зазначив, що існуюча система соціального захисту ветеранів та учасників бойових дій не може працювати ефективно, адже в ній відсутні нормальні механізми контролю і забезпечення ветеранів усім необхідним, і в цілому "вона лише продовжує виробляти безлад".

"Цей хаос і безвідповідальність дають широке поле для зловживань, чим і користуються злочинці. І я переконаний, що тільки зі стартом роботи єдиного відповідального державного органу, такого як Міністерство у справах ветеранів, який візьме під контроль усі аспекти соціального захисту наших захисників, у нас з'явиться шанс нарешті навести порядок у цій сфері і не допускати подібних інцидентів", - підсумував О. Третьяков.

Як повідомлялося, 27 лютого 2018 року Верховна Рада України рекомендувала Кабінету міністрів створити Міністерство у справах ветеранів.

У кінці березня Кабмін почав процес створення міністерства у справах ветеранів.

Перший заступник голови Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО Ігор Мальцев передбачив запуск Міністерства у справах ветеранів в IV кварталі 2018 року. За його словами, в 2017 році відбулись консультації з громадськими ветеранськими організаціями зі створення відповідного міністерства, за результатами яких були сформовані пропозиції, передані в Міністерство соціальної політики та безпосередньо до Кабінету міністрів. Він підкреслив, що для запуску міністерства необхідно пройти низку формальних процедур: створення нормативної бази, проведення конкурсів, затвердження положення.

Фракція "Блок Петра Порошенка" (БПП) підтримала кандидатуру Ірини Фріз на пост глави Міністерства ветеранів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський привітав угоди між громадами України та зарубіжних країн

О.Прокопенка призначено начальником Управління СБУ в Хмельницькій області

Зеленський провів нараду з керівництвом Сил оборони

Міжвідомча комісія з питань реалізації норм міжнародного права обговорила питання захисту прав людини під час воєнного стану

Президент Чехії підтвердив свою участь у Саміті миру

Зеленський звільнив С. Рудя з посади начальника УДО - указ

Шмигаль обговорив із Мецолою конфіскацію активів РФ та євроінтеграцію України

Ворог завдав 5 ракетних і 72 авіаудари, обстріляв понад 100 населених пунктів

У Києві великі промпідприємства знижують обсяги споживання електроенергії в пікові години, для побутових споживачів обмеження не застосовуються

Шмигаль і Шульце обговорили реалізацію спільних проєктів і підготовку до Конференції з питань відновлення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА