17:45 29.10.2018

У Києві відбулася презентація творів дітей про їхніх батьків, кримських татар, утримуваних або зниклих у РФ

2 хв читати

 Збірник творів "Мій тато - герой", написаних кримськотатарськими дітьми, батьки яких пропали безвісти, вбиті або незаконно утримуються Російською Федерацією в ув'язненні, презентовано в понеділок у Києві.

"Через дитяче сприйняття, через дитячу біль міжнародні політики можуть зрозуміти біль народу, тих людей і сімей, які страждають від агресії Російської Федерації", - сказав голова правління Кримськотатарського ресурсного центру, член меджлісу кримськотатарського народу Ескендер Барієв на презентації збірки творів дітей політв'язнів Криму "Мій тато - герой" у понеділок у Києві.

Е.Барієв повідомив, що конкурс творів "Мій тато - герой" було оголошено в грудні минулого року, всі його учасники отримають призи, а трьом переможцям буде відповідно вручено ноутбук і два планшети.

За словами Е.Барієва, до збірки, виданої Кримськотатарським ресурсний центром англійською мовою, увійшли 15 творів. Він також повідомив, що твори дітей буде переведено й італійською мовою, а в майбутньому такі конкурси стануть традиційними.

Як зазначив голова меджлісу кримсько-татарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров (фракція "Блок Петра Порошенка"), кількість дітей із кримсько-татарських сімей, батьки яких несправедливо засуджені, затримані, пропали безвісти, загинули внаслідок дій окупаційної влади, досягла 113.

"Для нас дуже важливо, щоб наші діти розуміли, чому їхні батьки - герої. Вони - герої, тому що вони - за добро, за справедливість, за свою кримську землю, за свою кримськотатарську мову, за свій кримськотатарський народ, за Україну, в якій вони живуть... І бачите, вони про це пишуть ", - зазначив Р.Чубаров.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Президент Словаччини Зузана Чапутова прибула до Києва з прощальним візитом

ВАКС обрав запобіжний захід нардепу Клочку у вигляді 12 млн грн застави - САП

Коментаторами фіналу "Євробачення-2024" в Україні стануть ведучий Мірошниченко та стендап-комік Байдак

Реєстрацію на конкретний час у "єЧергу" для автобусів запущено на чотирьох українсько-румунських пунктах пропуску

Ворог намагався прорвати українську лінію оборони в Харківській області під прикриттям бронетехніки - Міноборони

У сховищі музею Івана Гончара встановлено сучасну систему контролю клімату для збереження цінних експонатів - Кличко

РФ не змогла використати паради 9 травня для демонстрації військової могутності через значні втрати в Україні - британська розвідка

Ухвалено рішення про створення рекрутингового центру з укомплектування військових частин і підрозділів Сухопутних військ

У суботу в Україні місцями короткочасні дощі, температура вдень 14-19° тепла, на півдні та південному сході до 22°

СБУ затримала блогерів, які знімали провокаційні стрими про ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА