16:35 30.10.2018

Україна з Росією обмінялися затриманими моряками

2 хв читати
Україна з Росією обмінялися затриманими моряками

Сім членів екіпажу затриманого в Україні російського судна "Норд" повернулися на батьківщину, одночасно з ними Росію покинули сім українських моряків, повідомив прес-секретар уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової Олексій Зловедов.

"Обмін відбувся, сім наших моряків на сімох українських", - сказав О.Зловедов "Інтерфаксу".

За словами О.Зловедова, капітан судна, стосовно якого порушено кримінальну справу, залишається в Україні.

25 березня Держприкордонслужба України затримала російський сейнер "Норд" із десятьма членами екіпажу на борту.

Капітана судна В.Горбенка обвинувачують за ст. 332-1 КК України (порушення порядку в'їзду/виїзду на окуповану територію України з метою завдання шкоди інтересам країни). Пізніше капітану було повідомлено про підозру в скоєнні ще одного злочину - за ст. 249 ККУ (незаконне зайняття рибним добувним промислом).

Херсонський міськсуд обрав йому запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання.

Іншим членам екіпажу ставили в провину ч. 2 ст. 204 КпАП України (незаконний перетин кордону), санкція - штраф від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або до 15 діб адміністративного арешту.

Як повідомлялося, 4 травня стало відомо про затримання екіпажу українського риболовецького судна "ЯМК-0041" з припискою в Очакові начебто за незаконний вилов камбали на захід від мису Тарханкут "у виключній економічній зоні Російської Федерації". Загалом затримано п'ять осіб, усіх їх доставили в Крим.

Того самого дня Міністерство закордонних справ України направило російській стороні ноту протесту у зв'язку із затриманням в акваторії Чорного моря російськими спецслужбами українського риболовецького судна.

7 травня прокуратура Автономної Республіки Крим відкрила кримінальне провадження за фактами захоплення українського риболовецького судна "ЯМК-0041", а також незаконного позбавлення волі членів його екіпажу.

За інформацією прокуратури, досудове розслідування здійснює слідчий відділ Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Попередня правова кваліфікація кримінальних злочинів ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч. 2 ст. 278 (викрадення або захоплення залізничного рухомого складу, повітряного, морського або річкового судна) КК України.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до президента України Петра Порошенка з проханням розглянути можливість здійснення обміну членів екіпажу судна "Норд", затриманого Держприкордонслужбою України, на членів екіпажу судна "ЯМК-0041".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Король Чарльз ІІІ повернеться до виконання державних обов'язків наступного тижня

У КИЇВСЬКІЙ ОБЛАСТІ ПРАЦЮЮТЬ СИЛИ ПВО! ЗАФІКСОВАНО РУХ ВОРОЖИХ БПЛА - ОВА

Війська РФ за минулий день обстріляли 11 громад Сумської області

На півдні України знищено три розвідувальні та один ударний БПЛА

Росіяни п’ять разів обстріляли Нікополь зі ствольної артилерії

Данія має намір посилити фінансову допомогу оборонній промисловості України

Основна мішень нічного ракетного обстрілу РФ - енергетика, включно з об'єктами для транзиту газу

Шмигаль під час поїздки до Волинської та Львівської областей ознайомився з ходом будівництва другого рівня захисту на енергетичних об'єктах

Українська авіація завдала 16 ударів по районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали 31 ракетного і 46 авіаційних ударів по території України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА