17:50 06.11.2018

Представник ОБСЄ Зайдік визнав вибори на Донбасі такими, що не відповідають Мінським угодами

1 хв читати
Представник ОБСЄ Зайдік визнав вибори на Донбасі такими, що не відповідають Мінським угодами

Спецпредставник ОБСЄ в Тристоронній контактній групі (ТКГ) з питань України Мартін Зайдік вважає, що вибори в самопроголошених республіках Донбасу не відповідатимуть Мінським угодами.

"Я особисто вважаю, що проведення цих так званих виборів не відповідає ні букві, ні духу Мінських угод", - сказав М Зайдік журналістам за підсумками засідання ТКГ у вівторок у Мінську.

За його словами, політподгрупа на сьогоднішньому засіданні "серед іншого обмінялася думками щодо модальності імплементації формули Штайнмаєра у світлі останніх рішень, прийнятих сторонами".

М.Зайдік зазначив, що в зв'язку з цим під час пленарного засідання ТКГ було порушено питання проведення виборів на Донбасі.

Раніше у вівторок повпред РФ у Контактній групі із врегулювання ситуації на сході України Борис Гризлов повідомив, що під час зустрічі російська делегація, як посередник у врегулюванні конфлікту, в черговий раз роз'яснила свою позицію щодо виборів глав і народних рад у республіках Донбасу.

"Вибори в Донбасі не суперечать Мінським угодами", - заявив повпред. "Це не вибори органів місцевого самоврядування, прописаних у Мінських угодах. Це вибори глав і народних рад у республіках Донбасу, необхідні для управління територіями, забезпечення повсякденного життя людей в ситуації, що склалася", - пояснив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ про ситуацію на Харківському напрямку

Зеленський запросив узяти участь у Саміті миру президента Аргентини, прем'єр-міністра Ісландії та Вселенського патріарха

Країни Балтії вважають своєю спільною метою перемогу України у війні з РФ

Організацію Саміту миру вже опрацьовано - Зеленський

Зеленський про новий пакет військової підтримки США: Важливо, щоб уся зброя якнайшвидше показала себе на фронті

Ми розуміємо обсяг сил окупанта, бачимо його задум - Зеленський про спроби РФ прорвати оборону ЗС України на півночі Харківської області

Зеленський обговорив із Сирським оборону та зміцнення позицій на Харківщині

Новий пакет військової допомоги США включає боєприпаси, "Хаймарси", "Бредлі" і БТР

Єрмак: Успіхи боротьби на фронті та Глобального саміту миру дадуть результат для справедливого миру в Україні

Канада виділить понад $55 млн на зміцнення української ППО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА