16:43 12.11.2018

Суд заарештував екс-помічника нардепа Паламарчука, який фігурує у справі про вбивство Гандзюк

2 хв читати
Суд заарештував екс-помічника нардепа Паламарчука, який фігурує у справі про вбивство Гандзюк

Суд обрав колишньому помічнику народного депутата фракції партії "Блок Петра Порошенка" Миколи Паламарчука Ігорю Павловському, який, за інформацією журналістів, є посередником між замовником та організатором убивства активістки та радника мера Херсона Катерини Гандзюк, запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

"Суд заарештував І.Павловського у справі Гандзюк. СБУ затримала його в суботу, висунула підозру як співучаснику", - сказала в понеділок в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" речник СБУ Олена Гітлянська.

У свою чергу прес-секретар генпрокурора України Лариса Сарган уточнила, що І.Павловському обрано запобіжний захід у вигляді арешту без можливості внесення застави.

"Справа Гандзюк. У суботу в Херсоні затриманий, сьогодні судом заарештований без альтернативи застави І.Павловського (ч. 3 ст. 27, п. 4,6,11,12 ч. 2 ст.115 КК). ГПУ та СБУ працюють далі", - написала вона в понеділок у своєму акаунті у Twitter.

Ч. 3 ст. 27 (види співучасників), ч. 2 ст. 115 КК - умисне вбивство.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доправили до місцевої лікарні, але згодом перевели до медзакладу Києва.

Спочатку кваліфікація в кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфіковували як завдання тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікацію було змінено на замах на "вбивство з особливою жорстокістю". Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк і вніс до ЄРДР ознаку замовного характеру (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано п'ятьох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, якого зафіксували камери відеоспостереження як покупця сірчаної кислоти.

4 листопада К.Гандзюк померла. Після цього слідчі змінили кваліфікацію нападу на неї на закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення).

На початку листопада журналісти Оксана Денисова і Тетяна Ніколаєнко у своєму Telegram-каналі оприлюднили ім'я ймовірного посередника між замовником та організатором вбивства К.Гандзюк. За інформацією журналістів, цим посередником виявився помічник народного депутата з фракції "Блок Петра Порошенка" Миколи Паламарчука Ігор Павловський, який передавав гроші "за роботу" підозрюваному в організації вбивства Сергію Торбіну.

5 листопада народний депутат заявив, що не має ніякого стосунку до нападу на К. Гандзюк. 6 листопада М.Паламарчук звільнив свого помічника І.Павловського.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Уночі атаковано чотири теплоелектростанції із серйозним пошкодженням обладнання

На фронті за добу було 94 бойові зіткнення, на авдіївському напрямку ЗС України відбили 29 атак

Атаковані об'єкти енергетичної інфраструктури у Дніпропетровській, Івано-Франківській та Львівській областях

Армія РФ за добу завдала 12 ракетних та 76 авіаційних ударів по території України

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по Запорізькій області, є руйнування

Влада КНР має намір виплачувати населенню до $1,4 тис. при заміні старих машин на електромобілі

Права на логотип МАУ на майданчику СЕТАМ придбав директор Орловської ВЕС

Польща вночі двічі піднімала військову авіацію через російські удари по Україні

27 квітня: Яке сьогодні свято, все про цей день

Чергову хвилю ракетної атаки РФ спрямовано на західні області, знову задіяно "Кинджали"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА