13:56 26.11.2010

ЄБРР видiлив Українi кредит на EUR450 млн на облаштування пiд'їздiв до Києва

2 хв читати
ЄБРР видiлив Українi кредит на EUR450 млн на облаштування пiд'їздiв до Києва

Європейський банк реконструкцiї та розвитку (ЄБРР) надав Державнiй службi автомобiльних дорiг України ("Укравтодор") кредит у розмiрi EUR450 млн на облаштування автодорожнiх пiд'їздiв до Києва.

Як передає кореспондент агентства "Iнтерфакс-Україна", вiдповiдний договiр сторони пiдписали в Києвi в п'ятницю.

Договiр передбачає ставку за кредитом у розмiрi Libor +1%. Кредит надається на 15 рокiв з пiльговим перiодом чотири роки.

Загальна вартiсть проекту оцiнюється у EUR1,07 млрд. При цьому частка України у проектi становить EUR170 млн. Передбачається, що ще EUR450 млн видiлить Європейський iнвестицiйний банк (ЄIБ).

"На сьогоднi триває переговорний процес з ЄIБ. Пiдписання, найiмовiрнiше, вiдбудеться на початку наступного року", - повiдомив журналiстам перший заступник голови "Укравтодору" Євген Прусенко.

Як повiдомлялося, кредит передбачається видiлити двома траншами: перший - на реконструкцiю автодорiг М-06 i М-07 (Київ - Ковель - Ягодин), другий - М-01 (Київ - Чернiгiв - Новi Яриловичi), М-05 (Київ - Одеса ), Н-01 (Київ - Знам'янка), Р-02 (Київ - Iванкiв - Овруч) та розширення 24 км Житомирської окружної на M-06 з однiєї до двох смуг.

Ранiше у представництвi ЄБРР у Києвi зазначали, що в разi успiшного просування проекту кошти першого траншу можуть надiйти до країни ще цього року.

Ранiше ЄБРР уже надав Українi три кредити на реконструкцiю автошляху M-06 вiд Чопа до Києва завдовжки 824 км: домовленостi про першi двi позики по EUR175 млн були пiдписанi у 2000 i 2005 роках, про третю на EUR200 млн - у груднi 2006 року. Нинi тривають роботи на дiлянках вiд Бродiв до Рiвного, на Рiвненськiй окружнiй, вiд Рiвного до Житомира, а також на розв'язках M-06 з Житомирської окружної. Роботи з реконструкцiї дiлянки вiд Житомира до Києва завдовжки 128 км ще не проводилися.

ЄБРР є найбiльшим фiнансовим iнвестором в Україну. За даними на 1 сiчня 2010 року, вiн узяв зобов'язання щодо надання iнвестицiй на суму EUR4,8 млрд у рамках 194 проектiв. Крiм того, банк заявив, що зберiгає плани щодо iнвестування в Україну у 2010 роцi на рiвнi 2009 року (EUR1,1 млрд).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Хамас прийняв пропозицію про припинення вогню, але Ізраїль заявив, що вона неприйнятна

Нідерланди планують постачання F-16 Україні з осені

Макрон вітає "зобов'язання" Китаю "утримуватися від продажу будь-якої зброї" Москві

Пентагон засудив "безвідповідальну риторику" Росії

ХАМАС заявив про згоду на запропоновану Єгиптом і Катаром угоду про припинення вогню в Секторі Гази

Саміт миру покаже, хто дійсно виступає за рівноправність у світі

Зеленський заслухав доповідь Сирського за підсумками його поїздки на передову

Генштаб ЗС України: Російські війська за добу завдали двох ракетних і 69 авіаційних ударів, здійснили 52 обстріли з РСЗВ

Генштаб ЗС України: Українська авіація за добу завдала 11 ударів по локаціях військ РФ

Генштаб ЗС України: За добу відбулося 87 бойових зіткнень, на авдіївському напрямку відбито 22 атаки ворога

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА