07:50 20.11.2018

Ігор Прокопчук нічим себе не скомпрометував на посаді постпреда України при ОБСЄ - МЗС

3 хв читати
Ігор Прокопчук нічим себе не скомпрометував на посаді постпреда України при ОБСЄ - МЗС

Постійний представник України при ОБСЄ Ігор Прокопчук не вчинив з початку агресії РФ жодних дій, які скомпрометували би його на зайнятій посаді або завдали шкоди національним інтересам, заявляють у Міністерстві закордонних справ України.

"За весь час після початку російської збройної агресії проти України не мали місця жодні дії, які могли б скомпрометувати постійного представника України при ОБСЄ Ігоря Прокопчука. Так само, як і завдати шкоди національним інтересам України", - йдеться в заяві, оприлюдненій прес-службою МЗС України.

"Його щоденна самовіддана праця в ОБСЄ говорить сама за себе та заслужила високу оцінку з боку наших друзів і партнерів", - додали у зовнішньополітичному відомстві.

При цьому в МЗС зазначили, що боротьба України проти російський агресії - це війна, яка "розкидала з обох боків лінії фронту друзів, близьких, родичів", і для багатьох "це стало справжньою особистою трагедією". "Але кожен сам робить свій вибір і за нього відповідає", - наголосили у відомстві.

У свою чергу заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця відзначає високий професіоналізм і відданість І.Прокопчука захисту інтересів України. "За більше ніж 25 років роботи в МЗС я зустрічав лише з десяток послів, які були б настільки віддані справі захисту інтересів України, як мій добрий колега та приятель посол І.Прокопчук. Усе, що він зробив і ще зробить як посол, як професіонал, потрібно Україні", - написав він у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у вівторок.

У понеділок видання "ZN.UA" з посиланням на власні джерела повідомило, що І.Прокопчук, вже понад 8 років очолює постійне представництво України при міжнародних організаціях у Відні, є молодшим братом генерал-майора російської поліції Олександра Прокопчука, проти призначення якого на посаду голови Інтерполу виступає Україна.

"Інформація про родинні зв'язки Ігоря Прокопчука та Олександра Прокопчука наразі перевіряється... Багато колег відзначають помітну зовнішню схожість Ігоря та Олександра Прокопчуків. Обидва Прокопчука закінчили Київський державний університет ім.Т.Шевченка. У біографії Ігоря Прокопчука, розміщеній на сайті диппредставництва, зазначено, що народився він у Житомирській області. Вікіпедія батьківщиною Олександра Прокопчука називає Україну, а місцем початку кар'єри - Житомирський обком комсомолу", - пише видання.

При цьому наголошується, що колеги І.Прокопчука не помічали за ним проросійських поглядів, при тому, що той не схильний публічно обговорювати свої політичні переконання, і стверджують, що він сумлінно відстоює інтереси України в ОБСЄ. Однак у них викликало здивування те, що діти І.Прокопчука ще нещодавно відвідували школу при посольстві РФ.

Як повідомлялося, О.Прокопчук обіймав посаду начальника Національного центрального бюро Інтерполу МВС РФ із 14 червня 2011 року. Починаючи з 10 листопада 2016 року і до цього часу він є віце-президентом Інтерполу. Голосування з виборів президента Інтерполу відбудеться в Дубаї в середу.

 

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА