07:43 27.11.2018

Багато американських конгресменів заявляють про підтримку України у відповідь на агресію РФ в Керченській протоці

2 хв читати
Багато американських конгресменів заявляють про підтримку України у відповідь на агресію РФ в Керченській протоці

Багато американських конгресменів, представників Республіканської і Демократичної партій заявляють про підтримку України у відповідь на агресію Російської Федерації в Керченській протоці, повідомляє посольство України в США

"Україна високо цінує сигнали підтримки, які продовжують надходити від представників Республіканської і Демократичної партій в Конгресі США, у відповідь на акт військової агресії Росії проти нашої держави в акваторії Керченської протоки" - йдеться в повідомленні на офіційній сторінці посольства в соцмережі Фейсбук у понеділок увечері.

Співголова Комітету у закордонних справах Палати представників Конгресу США Еліот Енгель: "Зухвалі спроби Росії заблокувати Керченську протоку між Чорним і Азовським морями, в тому числі шляхом здійснення нападу на українські судна, є ще одним свідченням невпинних спроб РФ підірвати Україну ... США і влади інших країн світу повинні зробити так, щоб Росія відповіла за свої незаконні і небезпечні дії, а також посилити політичну, оборонну і військову підтримку України".

Співголова Комітету у закордонних справах Сенату США Роберт Менендес заявив: "Рішуче засуджую ескалацію Російською Федерацією військового протистояння в Керченській протоці. Кремль зобов’язаний негайно повернути захоплені українські судна і утриматися від будь-яких подальших дій, які загрожують свободі судноплавства в протоці".

Заяви з осудом агресивних дій РФ і в підтримку суверенітету і територіальної цілісності України оприлюднили також лідери та члени груп дружби з Україною в Сенаті і Палаті представників Конгресу США сенатор-республіканець Роберт Портман і сенатор-демократ Річард Дурбін, конгресмен-республіканець Браян Фіцпатрик і конгресмен- демократ Брендан Бойл. Слова підтримки і засудження агресивних дій РФ висловили сенатори Рон Джонсон і Кріс Мерфі.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Російська армія продовжує активні дії на куп'янському, курахівському, краматорському та покровському напрямках, активізувалася авіація ворога

На харківському напрямку за добу відбулося чотири бойові зіткнення, двічі - поблизу Вовчанська, ситуація під контролем

Двоє цивільних постраждали внаслідок російського обстрілу Білозерки

Єгипет закликає Ізраїль відкрити всі КПП на кордоні із Сектором Гази

У Київській області зменшать вуличне освітлення ввечері та вночі

Ізраїльські військові оцінюють кількість палестинців, які евакуювалися з Рафаха, у 950 тис.

ШААС відхилив апеляційну скаргу "УЕМ" у справі про відновлення видобутку газу на Сахалінському родовищі

Графіки погодинних відключень можуть застосовуватися протягом усієї доби вівторка

У мережі поширюють фейковий лист щодо збору даних школярів для реєстру призовників - Міносвіти

Унаслідок ворожих обстрілів на Дніпропетровщині постраждав чоловік - голова ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА