13:31 04.12.2018

Консультативна місія ЄС продовжить роботу на Харківщині - Світлична

2 хв читати
Консультативна місія ЄС продовжить роботу на Харківщині - Світлична

 Консультативна місія Європейського Союзу (КМЄС) продовжить роботу в Харківській області, незважаючи на воєнний стан. Про це було заявлено під час зустрічі голови Харківської обладміністрації Юлії Світличної та голови КМЄС в Україні Кястутіса Ланчінскаса.

Як повідомляє прес-служба Харківської обладміністрації, на початку зустрічі Ю.Світличної та Л.Ланчіскаса було підтверджено, що Консультативна місія продовжить роботу в області. "Сподіваємося, що нашу подальшу співпрацю і надалі буде направлено на зміцнення правоохоронної системи тут, в Харківському регіоні, і впровадження нових ідей, нових європейських підходів - в роботі правоохоронної системи, зокрема", - сказала Ю.Світлична.

Вона запевнила міжнародних партнерів у підтримці роботи місії в Харківській області з боку обладміністрації.

"Ми зробимо все, щоб ваша комунікація із силовими структурами на території Харківщини була конструктивною та ефективною. Відзначаємо дуже позитивні оцінки тих обласних програм, які ми розробили разом із вами і які затвердила обласна рада. Продовжуємо цю роботу. І якщо будуть пропозиції з вашої боку, розглянемо і включимо їх до проектів і ті заходи, які вже є в наших програмах", - сказала Ю.Світлична.

У свою чергу К.Ланчінскас зазначив результати, яких вдалося досягти в Харківській області - зокрема, у сфері розробки програми громадської безпеки.

"Ми залишаємося в Харківській області. Місія продовжить свою роботу. Кілька днів тому в деяких медіа з'явилася неправдива інформація, що місія піде з тих регіонів, де оголошено воєнний стан, але це не так, ми залишаємося", - запевнив він.

Під час зустрічі сторони обговорили перебіг реформування правоохоронних органів і впровадження ними сучасних методів і найкращих практик міжнародних партнерів. Одним із порушених питань стало подальше підвищення рівня довіри населення до правоохоронних органів та взаємодії поліції з громадськістю. К.Ланчінскас розповів про проекти, які місія в подальшому реалізовуватиме у Харківській області.

"Ефективність правоохоронної системи - це запорука спокійного життя на території Харківської області. Тому посилення цієї ланки для нас дуже важливе", - зазначила Ю.Світлична, підсумовуючи зустріч.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА